Moj dnevnik osjetljive kože

Osjetljiva koža i proizvodi za dnevnu njegu: prijatelji ili ne?

Za sve više žena svih dobnih skupina, tipova kože i kontinenata njega kože je postala sinonim za stres. Kad osjetljiva koža više ništa ne podnosi, koliko god sigurnima se odabrani proizvodi činili, kad postoji opasnost da će reagirati crvenilom, bockanjem pa čak i bolom, u iskušenju smo da s polica u kupaonici uklonimo hidratantna sredstva i make-up i odustanemo od svega!

No, istina je da je osjetljivoj ili alergičnoj koža možda više no ijednoj drugoj potrebna stručna dnevna njega koja će obnoviti njenu zaštitnu barijeru i obraniti je od agresora. U nastavku Vam donosimo vodič kroz korake kako najbolje zaštititi Vašu osjetljivu kožu i to potpuno sigurno kroz cijeli dan.

Proizvodi za njegu osjetljive kože: najbolja sredstva za čišćenje, hidrataciju i make-up

Korak 1: savršeno čišćenje bez guljenja kože

Tijekom noći Vaša koža nakuplja sebum i mrtve stanice na svojoj površini. Kako biste dan započeli svježeg lica bez uklanjanja zaštitnog hdrolipidnog filma s kože, koristite nježno mijeko za čišćenje, micelarnu vodu ili kruti sindet. Ovi proizvodi ne sadrže surfaktante i ujednačenog su pH koji poštuje prirodni kiseli pH kože.

Korak 2: Hidratacija uz minimalističke formule

Obnovite krhku zaštitnu barijeru Vaše osjetljive kože pomoću hidratantnog sredstva minimalističke formule jer proizvodi koji sadrže mirise, bojila i alergene poput nikla mogu aktivirati osjetljivost kože. Hermetičko pakiranje spriječit će kontaminaciju i omogućiti da sigurna formula i ostane takvom. Potražite i najnovije aktivne sastojke koji smiruju hipersenzitivne živce osjetljive kože. Otkrijte  Toleriane Ultra.

Korak 3: Odaberite primjerenu zaštitu od sunca i zagađenja

UV izlaganje može pogoršati osjećaj neugode i crvenilo kod osjetljive kože. Pobrinite se da primjerena zaštitna njega postane dio Vaše svakodnevne rutine.  Koristite lagane, tekuće teksture kako biste izbjegli prekomjerno trljanje, i to s barem SPF30 UVA/UVB zaštitom. Najnaprednija dermokozmetička rješenja nude i teksture „otporne na zagađenje“ koje sprečavaju lijepljenje nadražujuće prašine na kožu i aktivaciju oksidacijskog stresa.

Korak 4: otkrijte make-up primjeren potrebama osjetljive kože

Osjetljiva je koža sklona crvenilu i od pomoći je večernji make-up visoke tolerancije. Savršeno joj odgovaraju BB i CC kreme testirane na osjetljivoj koži jer pomažu u obnovi njene zaštitne barijere, a mnoge nude i dovoljno visok SPF. Neke od najnaprednijih formula na tržištu integriraju aktivne sastojke protiv crvenila poput Ambophenola za trenutačnu i dugotrajnu korekciju boje kože.
   

Korak 5: Neka Vam prva pomoć bude pri ruci

Sprej s termalnom vodom kao što je ovaj džepne veličine imajte uz sebe kao prvu pomoć. Koristite ga kad god je Vašu kožu potrebno smiriti ili kad je potrebno izbjeći potencijalno izbijanje crvenila. Svidjet će Vam se njeno smirujuće i osvježavajuće djelovanje nakon čišćenja ili nakon vježbanja u teretani. Otkrijte  termalnu vodu.

Korak 6: Probudite se sutra sa smirenom kožom


Čini li Vam se da se budite s nadraženom kožom? Nije slučajnost da mnoge žene osjećaju nalet osjetljivosti kao prvu stvar ujutro. Noću se osjetljiva koža bori da neutralizira slobodne radikale koje je nakupila tijekom dana. Da stvar bude gora, histamin – molekula koja potiče svrbež i crvenilo – aktivira se neposredno prije buđenja. Rezultat? Koža koja ujutro svrbi, bocka, kao da nije oka sklopila!
Kako bismo deaktivirali ovu tempiranu bombu, smirujte osjetljivu kožu preko noći posebnim dermokozmetičkim rješenjima za čišćenje kože od slobodnih radikala i smirivanje upale te potiskivanje živčanih impulsa. Na kraju krajeva, svi zaslužuju da nakon buđenja izgledaju i osjećaju se svježe, imali osjetljivu kožu ili ne! Otkrijte Toleriane Ultra Overnight.

  • Facebook