UVJETI KORIŠTENJA MREŽNIH STRANICA

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_article_default.jpg

Dobrodošli na mrežne stranice posvećene tvrtki La Roche-Posay i dostupne na URL adresi www.laroche-posay.com („Stranice").

Molimo Vas da pažljivo pročitate Uvjete korištenja kojima je uređeno korištenje ovih mrežnih stranica. Koristite li ove mrežne stranice, podrazumijeva se da ste u cijelosti prihvatili Uvjete korištenja.

Mrežne stranice razvila je i objavila tvrtka Cosmétique Active International, partnerska tvrtka s kapitalom od 18.630 EUR, s registriranim uredom u Aveniji Predsjednika Wilsona 28, 03200 Vichy, Francuska, registrirana u Sudskom registru trgovačkih društava u Cussetu pod brojem 350 760 559, adresa e-pošte: info@laroche-posay.com.hr (u daljnjem tekstu: „Tvrtka" ili „mi").
Izdavački direktor: Michael PIERLOVISI

Za smještaj i održavanje mrežnih stranica odgovorna je Verizon France korporacija, a svi detalji o ugovoru dostupni su pri kraju ovoga dokumenta.

1. PRISTUP STRANICAMA

Kako biste pristupili i koristili Stranice, morate biti stariji od 18 godina te imati dostupnu i važeću adresu e-pošte. 

Ako se od Vas zahtijeva ispunjavanje polja označenih zvjezdicom, ta ćete polja morati ispuniti prije ulaska u Stranice. Netočne ili nepotpune prijave neće biti prihvaćene.

Suglasni ste da su podaci koje navodite i koji će biti pohranjeni u našem sustavu informacija točni te da su dokaz Vašeg identiteta. Molimo Vas da nas obavijestite o svakoj promjeni ovih podataka.

Pristup Stranicama i/ili njihovim pojedinim dijelovima može zahtijevati korištenje osobnog pristupnog koda. U tom slučaju, na Vama je osigurati povjerljivost pristupnog koda. Naravno, pristupni se kod u bilo kojem trenutku može promijeniti. No broj pokušaja pristupa Stranicama i/ili njihovim pojedinim dijelovima može biti ograničen kako bi se spriječilo neovlašteno korištenje pristupnim kodom. Molimo Vas da nas obavijestite o svakom neovlaštenom korištenju pristupnim kodom.

U slučaju nepridržavanja pravila opisanih u Uvjetima korištenja zadržavamo pravo zabrane pristupa Stranicama o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti. Iako se trudimo održavati Stranice dostupnima u svako doba, ne možemo Vam jamčiti pristup u svakoj prilici. Pristup Stranicama mogao bi biti otežan uslijed održavanja, obnove podataka ili iz drugih razloga koji su izvan naše kontrole.

2. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Blog i pripadajući elementi (poput oznaka, slika, tekstova, videa itd.) zaštićeni su pravom intelektualnog vlasništva. Razvoj Stranice predstavlja značajno ulaganje i zajednički rad naših timova. Iz tog razloga, osim ako je drugačije izričito ovde propisano, ne dodeljujemo Vam ni jedno pravo osim Prava Korištenja Stranice strogi u Vašu ličnu i privatnu svrhu. Zabranjeno je svako korišćenje, množenje ili predstavljanje Stranice (u celosti ili delimično) ili drugih elemenata koji pripadaju Stranici, putem bilo kog medija, u druge svrhe, uključujući, ali ne i isključivo, komercijalne svrhe. Zadržavamo pravo da Vas u izuzetnim prilikama ovlastimo za umnožavanje i/ili prezentaciju Stranice u celosti ili delovima za odrađeni medij. Svaki zahtev za ovlašćenje u ovome smislu mora se prethodno podneti na sledeću adresu: info@laroche-posay.com.hr

3. KORIŠTENJE STRANICA

Prije svega, podsjećamo Vas da korištenje Stranica podrazumijeva da raspolažete potrebnim hardverom i softverom za korištenje mreže.

Nadalje, molimo Vas da imate na umu da mreža ne dozvoljava garanciju sigurnog, dostupnog i cjelokupnog prijenosa podataka zbog čega ne možemo snositi odgovornost u slučaju pogrešaka, propusta, brisanja, kašnjenja, pogrešaka na mreži (uključujući, no ne i isključivo, djelovanje virusa), linija komunikacije, hardvera i softvera koji nisu pod našom kontrolom ili u slučaju neovlaštene upotrebe ili moguće promjene sadržaja objavljenih na ovim Stranicama.

a. Opće obveze Korisnika

Branimo vrijednosti tolerancije i poštivanja prava drugih. Iz toga se razloga ove Stranice ne smiju koristiti za izražavanje rasističkih, nasilnih, ksenofopskih, zlonamjernih ili nezakonitih primjedbi.

Korištenjem ovih Stranica suglasni ste da nećete:

 • širiti uvredljiv, pogrdan, neovlašten, zlonamjeran sadržaj, kršiti pravo na privatnost, poticati nasilje i mržnju na rasnoj ili etničkoj osnovi;
 • koristiti Stranice u političku, promotivnu ili svrhu lobiranja;
 • objavljivati promotivne ili reklamne sadržaje;
 • koristiti Prostor za diskusiju u svrhu različitu od namijenjene uključujući, no ne i isključivo, u svrhu spajanja s drugim osobama;
 • širiti informacije ili sadržaj koji može uznemiriti djecu i mlade;
 • poduzimati nezakonite radnje, uključujući, no ne i isključivo, povređivanje prava u vezi softvera, oznaka, fotografija, slika, teksta, videa itd.
Želimo naglasiti da se svih pravila i/ili ovlasti morate pridržavati glede svakog sadržaja koji želite objaviti na ovim Stranicama. U skladu s time preporučujemo Vam da ne objavljujete sadržaj (naročito fotografije) koje prikazuju nedavna dostignuća u arhitekturi, reklamno stvaralaštvo, slike dizajna odjeće na kojima se može pojaviti oznaka (inicijali, logo, zaštićena boja robne marke itd).

b. Posebne odredbe glede određenih dijelova

Možemo Vam omogućiti dostupnost sljedećih segmenata na ovim Stranicama: Sadržaja za preuzimanje, Online aplikacija, Korisničkog sadržaja, Prostora za raspravu, itd. („Segmenti").

(i) Sadržaj za preuzimanje

Sadržaj dozvoljen za preuzimanje („Sadržaj za preuzimanje") može biti dostupan na Stranicama. Pri preuzimanju ili pri korištenju takvog Sadržaja za preuzimanje, obvezni ste postupati u skladu s ovdje navedenim Uvjetima korištenja.

Odobravamo Vam, u isključivo osobnu i privatnu svrhu korištenja, neekskluzivno i neprenosivo pravo na korištenje Sadržaja za preuzimanje bez obveze naknade autorskog prava. Svako množenje, predstavljanje, izmjena ili distribucija Sadržaja za preuzimanje ovisna je o prethodnoj dodjeli ovlasti s naše strane. Svaki zahtjev za ovakvom vrsti ovlasti mora nam se prethodno predati na sljedeću adresu: webmaster@laroche-posay.com.

(ii) Online aplikacije

Aplikacije programske podrške („Online aplikacije") mogu Vam biti dostupne na ovim Stranicama. Odobravamo Vam, u isključivo osobnu i privatnu svrhu korištenja, neekskluzivno i neprenosivo pravo na korištenje Online aplikacija bez obveze naknade autorskog prava. Obvezujete se da nećete izmijeniti, prilagoditi, umnožiti, ispravljati ili distribuirati Online aplikacije, kao ni oznake ili natpise ili naslove postavljene na Online aplikacijama i/ili s njim povezanim medijima.

Molimo Vas da nas o svakoj nepravilnosti koja se tiče Online aplikacija obavijestite na sljedeću adresu: webmaster@laroche-posay.com. Potrudit ćemo se da svaku nepravilnost uklonimo u što je moguće kraćem roku.

(iii) Korisnički sadržaj

Prostor namijenjen korisničkom sadržaju, kao što su npr. tekstovi, slike, videa, itd. („Korisnički sadržaj"), može se osigurati na ovim Stranicama.

Korisnički sadržaj koji objavite na ovim Stranicama u potpunosti je Vaš odabir i isključivo Vaša odgovornost. No, podsjećamo Vas da Korisnički sadržaj ne smije biti u suprotnosti s važećim pravnim propisima ili prihvaćenim moralnim standardima te da ne smije narušavati prava drugih osoba. U skladu s navedenim, zadržavamo pravo da u bilo koje vrijeme uklonimo Korisnički sadržaj koji je očito nezakonit i/ili suprotan prihvaćenim moralnim standardima i/ili narušava prava drugih osoba.

Molimo Vas da nas o svakome Korisničkom sadržaju koji je suprotan važećim pravnim propisima i/ili moralnim standardima i/ili ovdje postavljenim načelima i/ili Korisničkom sadržaju koji narušava pravih drugih osoba, obavijestite na sljedeću adresu: webmaster@laroche-posay.com

(iv) Prostor za raspravu

Na ovim Stranicama možemo predvidjeti prostor na kojemu je dozvoljena Vaša komunikacija s drugim korisnicima („Prostor za raspravu").

Prostor za raspravu mora se koristiti u skladu s važećim pravnim propisima, prihvaćenim moralnim standardima i ovdje postavljenim načelima te u skladu s pravima drugih osoba.

Molimo Vas da nas o svakoj komunikaciji koja se pojavi, a koja je suprotna važećim pravnim propisima i/ili prihvaćenim moralnim standardima i/ili ovdje postavljenim načelima i/ili komunikaciji koja narušava prava drugih osoba, obavijestite na sljedeću adresu: info@laroche-posay.com.hr

4. INFORMACIJE KOJE SE NALAZE NA STRANICAMA

a. Opće odredbe

Nastojimo Vam osigurati točne i ažurirane informacije. Ipak, budući da prijenos podataka i informacija mrežom ne garantira apsolutnu tehničku pouzdanost, ne možemo jamčiti točnost svih podataka koji se nalaze na našim Stranicama.

Nadalje, želimo naglasiti kako se netočnosti i propusti u vezi informacija dostupnih na našim Stranicama mogu pojaviti prije svega nedopuštenim ulaženjem trećih strana. Molimo Vas da nas o svakoj pogrešci ili propustu obavijestite na sljedeću e-adresu: @laroche-posay.com

b. Informacije o proizvodima i uslugama

Osim u slučaju da drugačije nije napomenuto, proizvodi i usluge koji su Vam predstavljeni nisu dio prodajne ponude, nego je riječ o općenitom predstavljanju proizvoda i usluga s kojima smo zastupljeni u zemlji u kojoj su objavljene ove Stranice.

c. Alati za savjetovanje i dijagnostiku

Savjeti koji su dostupni na ovim Stranicama i/ili dijagnostički alati su jednostavne simulacije čiji je cilj prikupljanje stručnih savjeta o kozmetici.
Indikativne informacije koje oni donose ni na koji način ne zamjenjuju liječničku dijagnozu ili klinički pregled, kao ni liječnički tretman. 
Stoga ne možemo garantirati potpuno zadovoljstvo glede savjeta koji proizlazi iz korištenja takvih alata, kao ni preuzeti odgovornost za Vašu korist od navedenog.  

Za sve dodatne informacije ili u slučaju dvojbe preporučujemo Vam da konzultirate svog osobnog liječnika i/ili pišete nam na sljedeću adresu:info@laroche-posay.com.hr

d. Hipertekstualne poveznice

Hipertekstualne poveznice primijenjene na Stranicama mogu Vas odvesti do mrežnih stranica trećih strana čiji sadržaj mi ne kontroliramo. Stoga su ove hipertekstualne poveznice uključene u naše Stranice kako bi Vam se olakšalo korištenje mreže, a konzultiranje ovih mrežnih stranica trećih strana u potpunosti je Vaš izbor i isključivo Vaša odgovornost.

Nadalje, želite li kreirati hipertektualne poveznice na ovu Stranicu, morate nam poslati prethodni zahtjev za ovlaštenje na sljedeću adresu: info@laroche-posay.com.hr

e. Cookies

Kolačići (Cookies) su male datoteke postavljene na Vašem računalu tijekom Vaše navigacije mrežnim stranicama (npr. stranice koje ste pregledali, datum i vrijeme pregleda itd.) i koje se mogu iščitati tijekom Vašeg posjeta istoj mrežnoj stranici.

Kako biste imali veću korist od funkcionalnosti Stranica, preporuča se postavljenje postavki na prihvaćanje kolačića. Želimo naglasiti kako nam kolačići ne dozvoljavaju identifikaciju Vas kao korisnika te da informacija koju kolačići pamte ostaje pohranjena u Vašem računalu šest mjeseci.

Ipak, sukladno preporukama francuske Uprave za zaštitu podataka, obavještavamo Vas da podešavanje kolačića možete spriječiti tako što ćete svoj pretraživač tako podesiti (informacije su dostupne na www.cnil.fr, pod naslovom  „cookies").

5. PRIVATNOST I OSOBNI PODACI

L’Oreal Adria d.o.o, Zavrtnica 17, 10000 Zagreb, Hrvatska, MBS: 080429417, OIB: 3029771160, i to robna znamenka La Roche-Posay, možda će sakupljati određene Vaše osobne podatke, prije svega kada (i) se prijavite na stranice, (ii) preuzmete prenosive sadržaje, (iii) pri uporabi stranice i/ili neke rubrike i/ili dijagnostičkog pomagala; (iv) pri registraciji za igru/natječaj; (v) nam pošaljete elektroničku obavijest, (v) ispunite anketu ili ispitivanje ili (vi) kada komunicirate sa stranicama preko interaktivnih sadržaja i/ili internet stranica trećih osoba ili neposredno na takvim stranicama.

Preduzimanjem bilo koje od naprijed navedenih aktivnosti dajete Vašu izričitu suglasnost za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka koje ste nam učinili dostupnim, a koji mogu uključivati: ime i prezime, e-mail adresu i broj telefona.

Kada posjetite stranice, možda ćemo koristiti kolačiće i/ili drugu tehnologiju da bismo automatski prikupili sljedeće informacije:

 • Tehničke informacije, uključujući i IP adresu, informacije u prijavljivanju, tip i verziju pregledača koji koristite, uređaj koji koristite, lokaciju i podješavanja vremena, dodatke pregledaču, operativni sustav i platformu.
 • Informacije o Vašoj posjeti, uključujući stranice koje posjetite prije i poslije naših stranica i proizvode koje koje ste pregledali ili tražili,
 • Dužinu posjete određenoj stranici, interakciju s njom i način odlaska sa stranice.
Također ćemo koristiti podatke o Vama dobijene korišćenjem kolačića, kako bismo razumijeli kakvu interakciju imate s našim oglasnim sadržajima, kako bismo bili sigurni isporučujemo li ih na najrelevantniji način. Za više informacija pogledajte našu Politiku korištenja kolačića.

Osobne podatke koje naše stranice prikupe tretirat ćemo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Prikupljanje i obrada osobnih podataka vršit će se isključivo za potrebe naših stranica i to isključivo za sljedeće svrhe:

 • Statistička istraživanja: Vaše podatke i aktivnosti sakupit ćemo i proučiti (prije svega stranice koje posjećujete i oglase na koje ste kliknuli) tako da bismo odredili Vaš profil i naše usluge bolje prilagodili Vašim očekivanjima. Naša statistička istraživanja su strogo povjerljiva;
 • Praćenje odnosa s korisnikom: ako nam pošaljete obavijest, Vaši podaci se čuvaju i koriste za odgovor na Vaše pitanje i za praćenje odnosa;
 • Ponudu usluga: slanje biltena, pristup određenim stranicama sa savjetima, itd.;
 • Prilagođavanje internet stranice Vašim potrebama.
Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni u okviru L’Oreal Grupe to jest, našoj matičnoj kompaniji i/ili njenim kćerima kompanijama. Molimo Vas posjetite www.loreal.com za više detalja o L’Oreal Grupi.

Vaši podaci mogu biti proslijeđeni i trećim osobama od povjerenja, kojima smo povjerili da u naše ime obavljaju određene poslove. Vaši podaci će takvim trećim osobama biti proslijeđeni samo u mjeri koja je neophodna da bi oni mogli obavljati ove poslove, a od njih zahtjevamo da podatke ne koriste u bilo koju drugu svrhu. Uvijek ćemo se starati da sve i bilo koje treće osobe sa kojima surađujemo maksimalno osiguraju Vaše osobne podatke. Pored toga, Vaše osobne podatke ćemo proslijediti trećim osobama samo ukoliko imamo zakonsku obavezu da to učinimo.
U skladu sa važećim zakonom o zaštiti osobnih podataka imate pravo u svakom trenutku pristupiti svojim osobnim podacima, uskratiti saglasnost za njihovu daljnju obradu, zahtjevati kopiju, njihovu izmjenu ili dopunu i te njihovo brisanje. Bilo koje od ovih prava možete ostvariti bilo kada nakon što nam pošaljete elektroničku poruku s ovakvim zahtjevom na adresu: info@laroche-posay.hrOvlašteni ste se u svakom trenutku usprotiviti korištenju Vaših osobnih podataka u marketinške svrhe Ostvarivanje prava na brisanje Vaših osobnih podataka, te povlačenje dane suglasnosti bi se u određenim slučajevima moglo smatrati Vašim odustankom od sudjelovanja u određenim  programima i promotivnim aktivnostima.Na istu adresu nam se možete obratiti ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa Vašim ličnim podacima.
Upozoravamo Vas da na internet stranicama trećih lica može da vlada drugačija praksa prikupljanja i obrade ličnih podataka nego na Portalu. Upozoravamo Vas da nemamo nikakvu kontrolu nad sakupljanjem i obradom podataka na stranicama trećih lica i zato Vam predlažemo da pogledate njihovu politiku zaštite ličnih podataka. Uzmite u obzir da su internet linkovi na stranici objavljeni samo zato da bismo Vam olakšali navigaciju po internetu. Posećivanje internet stranica trećih lica zavisi samo od Vašeg izbora i takvu aktivnost preuzimate na Vašu odgovornost.

6. IZMJENA STRANICA I DOPUNA UVJETA KORIŠTENJA

Zadržavamo pravo izmjene sadržaja i informacija koji se nalaze na ovim Stranicama kao i pravo dopune Uvjeta korištenja, uključujući, no ne i isključivo, usklađivanje s pravnim propisima koji stupe na snagu i/ili kako bismo unaprijedili Stranice. Svaka izmjena i/ili dopuna biti će uključena u ove Uvjete korištenja.

7. SMJEŠTAJ I ODRŽAVANJE INTERNET STRANICA

Stranice je postavila i održava Verizon France korporacija s registriranim uredom na adresi Tour Franklin, 100/101 Terrasse Boieldieu ─ La Défense ─ 92800 Puteaux Francuska, Siret 398 517 169 RCS Nanterre.

Nadležnost

LA ROCHE-POSAY
Avenue René Levayer
BP 23
86270 LA ROCHE POSAY (Francuska)
DRUŠTVENI KAPITAL 379.721,000 EUR – RCS LRPLP : 306 688 714 RCS Poitiers

Verizon France SAS
Tour Franklin
100/101 Terrasse Boieldieu
La Défense
92800 Puteaux France
Siret 398 517 169 RCS Nanterre
tel: +33 (1) 53 75 82 00

Apotamox
70, rue des Marais
72000 Le Mans
www.apotamox.com
Siret 393 143 722 RCS Le Mans
Tel : +33 (2) 43 14 10 10

 • Facebook

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci