Preporuka više od 25.000 dermatologa

Zaklada La Roche-Posay
dokaz naše predanosti dermatolozima


Stvaranje dermokozmetike, neprestana edukacija, uvođenje mreže kozmetovigilancije itd. - potpora dermatolozima u njihovom svakodnevnom radu temelj je našeg djelovanja. 1995. godine smo odlučili ići još korak dalje pomažući im u istraživanju i edukativnim inicijativama. To je dovelo do nastanka Zaklade La Roche-Posay koja pod okriljem Francuske zaklade promovira rad dermatologa na području znanosti i društvene odgovornosti diljem svijeta.

Potpora mladim istraživačima na području dermatologije


Primarno područje djelovanja Zaklade La Roche-Posay po svojoj je prirodi znanstveno. Dodjeljivanjem Nagrade za istraživanje njeno je djelovanje usmjereno na financiranje inovativnog rada mladih istraživača u dermatologiji na 4 kontinenta. Nakon procjene nezavisnih stručnjaka odabrani se projekti ili publikacije  predstavljaju znanstvenoj komisiji koju čine dermatološki stručnjaci i  koja potpomaže obećavajuće kandidate. Sretni smo i ponosni što možemo reći da smo dosada podržali 130 istraživača i dermatologa diljem svijeta.

Podrška društveno odgovornim dermatološkim inicijativama


Drugo područje djelovanja Zaklade La Roche-Posay koje je usmjerenije na samo društvo predstavlja inicijativa "Dermatolozi od srca". Lansirana je u Francuskoj 2011. godine i potpomaže društveno odgovorno djelovanje preko dermatologa posvećenih poboljšanju kvalitete života svojih pacijenata. Program dodjeljuje nagrade u vrijednosti od 10.000 € i već se preko 10 zemalja priključilo projektu.  "Dermatolozi od srca" su u suradnji sa Zakladom La Roche-Posay pomogli Andrewu Krakowskom, dermatologu u dječjoj bolnici Rady u San Diegu, Kalifornija, da osnuje MissionSkin.org, društvenu mrežu koja spaja pacijente i specijaliste za rekonstrukcije kože.

Pogledajte video ovog projekta: