free from spots

Akne nisu rezervirane samo za tinejdžere!

Nisi sam!

FFS MAG PLATFORM MAN: Main banner small (Aox-All-Rights-AdobeStock_82258806)

Čišćenje masne kože zahtijeva posebnu pažnju.

Masna koža je česta, uglavnom na licu i vlasištu. Javlja se kad lojne žlijezde u koži rade prekomjerno i tvore previše sebuma. Ovom tipu kože potrebne su posebne mjere pri čišćenju i nanošenju make-upa. Savjet dermatologa na tu temu.

Što primjećujete kod svojih pacijenata koji se žale na masnu kožu?

Pacijenti mogu imati masnu kožu na središnjem dijelu lica, posebno na čelu i nosu.

Pore kože su proširene i koža je zadebljana. U najtežim slučajevima masni je sloj primjetan na dodir. Seboreja na vlasištu njihovu kožu čini masnom i ljepljivom. Često se žale da imaju problema s make-upom.

Koji im savjet glede čišćenja dajete?

Čišćenje masne kože zahtijeva posebnu pažnju.

Objašnjavam im da koža uvijek reagira na način suprotan onome što mi želimo: što snažnije pokušavaju ukloniti sebum, to će ga koža više proizvoditi da ga nadomjesti. Stoga je važno koristiti proizvode formulirane za ovaj tip kože kako bi se izbjegla upotreba sredstava s previše deterdženta. Često propisujem micelarnu vodu ili mlijeka za čišćenje koja se ispiru vodom. Koža bi trebala biti nježno čišćena i to navečer.

Što preporučujete za hidrataciju ove seboroične kože?

Paradoksalno je da je uloga sebuma zaštita kože od isušivanja.

No masna koža često postaje ljuskava na površini što ponekad uzrokuje seboroični dermatitis u središtu lica. Pacijenti moraju koristiti proizvode posebno formulirane za ovaj tip kože. Propisujem im kozmetiku na bazi vode kako ne bismo dodavali ulje na ulje. Biram hidratantne keme koje matiraju kožu kako bi bila manje sjajna.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, koža, čišćenje,

33371
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože