free from spots

Preko 80 % tinejdžera ima problem s aknama.

Niste sami!

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter-V4\Maquettes\online\includeV4\images-dyn\freefromspots2\

Kako zaštititi aknama sklonu kožu od UV zraka tijekom cijele godine?

Svatko zna da UV zrake nisu dobre za kožu i ipak teško odolijevamo sunčanju. No ključno je štititi kožu tijekom cijele godine jer UV zrake nisu prisutne samo za sunčanih dana. A osobe s aknama sklonom kožom bi trebale biti opreznije na suncu jer je njihova koža osjetljivija od drugih.
Sarah Fuller, starija stručnjakinja za njegu kože u BeauSynergy Beauty Clinic, upozorava da vrijedi zapamtiti i da svatko tko uzima lijekove za akne mora biti još oprezniji jer neki lijekovi povećavaju osjetljivost kože na svjetlost. Kako bismo ti pomogli u što boljoj svakodnevnoj zaštiti kože od štetnih sunčevih zraka, podsjećamo te na 3 jednostavna savjeta.

Prekrivanje

Jednostavno rečeno, ne postoji ništa bolje za zaštitu kože od UV zraka od izbjegavanja izlaganja suncu i prekrivanja, tako da je vrijeme da se kupi kapa ili dvije i da se hoda sjenovitom stranom ulice. 

Svakodnevno koristi kremu s visokim SPF-om

Drugi je korak zaštita kože kremom visokog SPF-a (minimalno 30) tijekom cijele godine prilagođenu tvom tipu kože. Kremu za sunce obično povezujemo s ležanjem kraj bazena, no gruba je stvarnost da sunce djeluje na našu kožu svakoga dana i svakog joj je dana potrebna i zaštita. I zapamti, kreme za sunce potrebno je redovito nanositi (preporučujemo svakog sata) kako bi bila učinkovita.
Jednako tako, neke kreme nakon 3 godine nisu više učinkovite pa pripazi i na to.

Jedi pravilno

Koži možeš pomoći i iznutra. "Ujednačena prehrana  koja uključuje namirnice s antioksidansima i vitaminima A, C i D može poboljšati obranu kože od UV zraka," kaže Sarah Fuller.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, zaštita od sunca, uv,

33369
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Free from spot magazine Correct your skin

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože