free from spots

Preko 80 % tinejdžera ima problem s aknama.

Niste sami!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

Najbolja jutarnja rutina njege za aknama sklonu kožu

Traženje učinkovitog režima njege kože može biti vrlo naporno. Nedostatak rezultata uz tolike proizvode na tržištu ravan je katastrofi. Dermatolog dr. Tabi Leslie vjeruje da je najbolji način njege kože sklone neravilnostima pristup "manje je više" uz upotrebu učinkovitih proizvoda.

Zašto bismo trebali prestati s našom jutarnjom rutinom njege kože?

Mnogi od nas vjeruju da upotrebom mnoštva proizvoda i marki pokrivamo sve i da proizvoodi postaju "jači" kad se zajedno koriste.
To definitivno nije tako. Zagušivanje kože ujutro s previše proizvoda (prije ikakvog make-upa) vjerojatno će pogoršati stvar. Upotreba previše proizvoda nadražuje kožu, posebno ako je sklona nepravilnostima i osjetljivosti.

Suhoća, crvenilo i guljenje također su zabrinjavajuće nuspojave prekomplicirane jutarnje rutine. Dr. Leslie kaže da je ‘jednostavan, klinički dokazan režim ključan za uspjeh kad je riječ o postizanju čišće kože.’ Kako ne bismo zagušili kožu sklonu nepravilnostima, slijedite naš jutarnji režim njege kože koji izjutra čisti, tonificira i djeluje na nepravilnosti istovremeno hidratizirajući kožu.

Koje je sastojke najbolje koristiti u jutarnjoj rutini?

La Roche-Posay gel za čišćenje kože

Djeluje tako da smanjuje višak sebuma i uklanja nečistoće koje dovode do nepravilnosti. Sebum je neophodan za svačiju kožu; smanjuje gubitak vode s površine kože i štiti je od bakterija. Višak sebuma međutim može zamastiti kožu i na kraju kožu sklonu nepravilnostima ulčiniti još problematičnijom.
Gel za čišćenje rješava taj problem čišćenjem kože pjenušavim pranjem nakon čega je koža čista i svježa bez isušivanja.

La Roche-Posay losion za bistriji ten

Sadrži tek par vrijednih sastojaka od kojih je jedan termalna voda. Ona je poželjan sastojak kod osoba s osjetljivom kožom sklonom nepravilnostima. Smirujućih je svojstava što dobro djeluje na neke od simptoma aknama sklone kože. Termalna voda obiluje elementima u tragovima i silikatima što tvori mineralni sastav koji može smanjiti svrbež i nepravilnosti.                                                                                     
Losion je odličan dodatak tvojem jutarnjem režimu njege kože ako imaš kožu sklonu nepravilnostima pošto deblokira pore i smanjuje njihovu veličinu. Poseban sastojak kojeg sadrži je LHA ili punim nazivom lipo-hidroksi kiselina. LHA je slična salicilnoj kiselini, no smatra se učinkovitijom. Kiseline smanjuju koncentraciju bakterija unutar pora i ljušte kožu. Nedavne studije dokazuju da je LHA i protuupalnih svojstava.

La Roche-Posay Effaclar Duo [+] krema protiv nepravilnosti

Sadrži brojne sastojke koji djeluju protiv nepravilnosti, a dovoljno su nježni za upotrebu s tvojim jutarnjim režimom njege kože. Unatoč snazi kreme, ona nije komedogena što znači da je formulirana tako da ne začepljuje pore. To je važno onima s osjetljivom kožom sklonom nepravilnostima jer komedogeni proizvodi često uzrokuju mitesere. Uvođenje nekomedogenih proizvoda u tvoj jutarnji režim njege kože pomoći  će ti da se riješiš prekomjerne masnoće.                     

Effaclar Duo [+] krema protiv nepravilnosti savršena je za tretiranje nepravilnosti. Otčepljuje pore i smanjuje pojavu nepravilnosti, ali i djeluje protiv sjaja i pročišćuje teksturu kože. Crveni i smeđi tragovi se smanjuju i tekstura kože postaje glatka, a koža čista. Krema je odlična baza za make-up i savršen način da zaokružiš svoju rutinu njege kože!

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, jutarnja rutina,

33369
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Free from spot magazine Correct your skin

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože