free from spots

Preko 80 % tinejdžera ima problem s aknama.

Niste sami!

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter-V4\Maquettes\online\includeV4\images-dyn\freefromspots2\

Što je benzoil-peroksid?

Što je benzoil-peroksid koji se koristi u tretmanima protiv akni?

Benzoil-peroksid nalazi se na osnovnoj listi lijekova SZO-a i postao je popularan tretman za akne, baš kao i za izbjeljivanje.

Zahvaljujući jakom djelovanju protiv bakterija i upala benzoil-peroksid je priznati tretman za akne. Zbog svog antiseptičkog djelovanja peroksid vješto smanjuje broj bakterija na površini kože, kao i  bijelih bubuljica i mitesera. Još jedan razlog popularnosti benzoil-peroksida među osobama s aknama jest njegova sigurnost pri upotrebi u kombinaciji s proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu. To je velika prednost za one koji se žele riješiti bubuljica jer to znači da se tretmani mogu kombinirati sigurno i učinkovito.

Nuspojave:

U većini slučajeva nuspojave uključuju blago bockanje ili pečenje, svrbež, suhoću kože, ljuštenje i crvenilo. Iako su te nuspojave učestale, osobe s aknama često imaju osjećaj da još više oštećuju kožu u pokušaju da je očiste. Ako osjećaš jaču reakciju poput teškoća pri disanju ili oticanje, vjerojatno imaš alergijsku reakciju na tretman i trebaš odmah potražiti liječničku pomoć.

Benzoil-peroksid se koristi i kod izbjeljivanja zuba i bijeljenja kose. Oni koji ga koriste prije spavanja trebali bi biti oprezni i utrljati kremu ili gel pravilno kako bi izbjegli izbjeljivanje jastučnica. Veći je problem kad se benzoil-peroksid koristi kao tretman za akne na prsima i leđima jer se mnogi žale da im je odjeća izbijeljena. Pamuk je posebno osjetljiv na izbjeljivanje, stoga izbjegavaj ovaj materijal i pripazi da se proizvod upije prije kontakta s bijelim plahtama.

Mitovi:

Da li je istina da benzoil-peroksid pogoršava stanje kože tijekom tretmana?

Kad tretiraš kožu benzoil-peroksidom, važno je znati  kako koristiti kremu ili gel. Pokušaj ne staviti previše benzoil-peroksida, bubuljice neće nestati brže uz više proizvoda, ustvari stanje kože će se pogoršati. Ako koristiš previše kreme ili gela, koža će postati presuha i ljuskati se, a neki će primijetiti i znakove starenja.

Pogoršava li se stanje kože nakon prestanka tretmana benzoil-peroksidom?

Ako se koža previše navikne na tretman, tvoje bi se akne mogle vratiti u gorem obliku kad ga prestaneš koristiti. Važno je primijeniti pristup "malo i često" kako ne bi uzrokovao pretjeranu štetu koži i učinio je otpornom na benzoil-peroksid. Upotreba tretmana jednom dnevno trebala bi biti dovoljna da poboljša izgled bubuljica.                                                                                     

Ako, dakle, koristiš benzoil-peroksid u kombinaciji s ostalim tretmanima koji sadrže salicilnu kiselinu, koristi ga pomalo i sigurno za najbolje rezultate!

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, benzoil-peroksid,

33369
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

KOREKCIJA

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože