free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Čišćenje aknama sklone kože

Zlatni "da" i "ne" čišćenja aknama sklone kože

Od svih mitova o aknama, jednog je posebno teško pobiti: akne su problem higijene i ako trljaš dovoljno jako, tvoja će koža opet blistati. Istina je puno složenija. Njega aknama sklone kože sastoji se u ravnoteži kože, kao i u pravim snažnim aktivnim sastojcima.

FFS Mag article 30779 : Main article image (GettyImages-78432727)

Čisti lice svaput dnevno

Iako loša higijena nije odgovorna za akne, čišćenje kože svejedno je nužno jer uklanja višak stanica kože, prljavštinu i masnoću koji mogu začepiti pore i stvoriti savršene uvjete za razmnožavanje bakterija.

Ne koristi sapun

Kad je koža masna i sklona nepravilnostima, želimo onaj "škripavi" učinak čistoće. No surfaktanti u nekim sapunima i drugim proizvodima koji se ispiru uklanjaju barijeru s površine kože i imaju alkalni pH što može uzrokovati iritaciju i ponovno pokrenuti tvorbu masnoće.

Biraj nježne micelarne vode

Ova tekstura koja se ne ispire uklanja samo višak masnoće i stanice s površine kože, a ostavlja lipide koji su joj neophodni. Neke micelarne vode čak su pojačane aktivnim sastojcima koji reguliraju sebum kao što je to cink. Određene maramice nude sličan učinak, ali moraju biti bez alkohola kako bi se izbjegla iritacija.

Ne trljaj

Kad koža ima začepljene pore, bubuljice i mitesere, proizvodi s abrazivnim eksfolijansima mogu se činiti primamljivima. No istina je da zrnca i ostale grube čestice u mnogim priuzvodima mogu nadražiti kožu i potaknuti unos bakterija.

Potraži sastojke poput cinka, salicilne kiseline ili LHA

U cjelini, što je manje sastojaka u sredstvu za čišćenje, to bolje - na taj se način minimizira mogućnost crvenila i reaktivnosti. No kad je riječ o ujednačenom tenu, potrebno je mnoštvo sastojaka. Cink regulira tvorbu sebuma, a salicilna kiselina i LHA pomažu u regulaciji stanične obnove i otčepljivanju pora.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, čistiti, aknama sklona koža,

|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože