free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Kako njegovati kožu nakon prehlade?

Ništa ne remeti režim njege kože kao hladnoća i gripa. Dok se oporavljamo od prehlade ili gripe pijuckajući toplu limunadu i jedući tople juhe, često zaboravljamo dati našoj koži toliko potreban TLC. Usto što smo nesretni tako vezani uz krevet i jadni, prehlade i gripe imaju i štetan učinak na našu kožu. Osobe s nepravilnostima često pate od osjetljivosti kože što period bolesti čini posebno napornim.

FFS Mag article 30787 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_58458906)

Koža sklona aknama ne voli svo to puhanje nosa, suzenje očiju, svbež i umor koje donose prehlada i gripa. Kao rezultat ovih simptoma koža često može biti osjetljiva, suha i bolna. Napravili smo vodič za njegu nesretne kože sklone nepravilnostima nakon oporavka od prehlade ili gripe...

Kako prehlade i gripe utječu na moju osjetljivu kožu?

Nedostatak sna, kao nesretna nuspojava prehlade i gripe, može dovesti do pogoršanja osjetljivosti kože. Žućkasta koža i natečeno područje ispod očiju očekivani su ako ne spavamo dovoljno. Kroz vrijeme  nedostatak sna dovodi do preranog starenja kože, kao i do razvoja tankih linija, pa čak i pogoršanja nepravilnosti.

Jedan od najčešćih problema kod osoba s prehladom i gripom je neprestano ispuhivanje nosa.To nadražuje kožu oko i ispod nosa. Mučenje nosa maramicama može uzrokovati ispucanu crvenu kožu i povećanje osjetljivosti. Ako imaš nepravilnosti oko nosa ili mitesere, možeš primijetiti da će se i oni upaliti i pogoršati zahvaljujući neprestanom kontaktu i trljanju.

Prehlade i gripe izvlače vlagu iz naše kože i ostavljaju je suhom i bez sjaja. Sama bolest , u kombinaciji s lijekovima koje uzimamo, te činjenica da su mnogi od nas vezani uz krevet dovodi do kože lišene vlage.

Kako se boriti protiv toga?

Posvjetljivanje kože:

Na znakove žućkaste kože možeš djelovati prehranom i režimom njege kože. Dobra je prehrana ključna za vraćanje tog sjaja! Vitamini na koje biste trebali paziti jesu vitamini B jer su povezani s upaljenom kožom. Nije potrebna kompletna promjena prehrane, ali pokušaj uvesti hranu bogatu željezom. Željezo će pomoći u tvorbi crvenih krvnih stanica koje su glavni partner dobrog izgleda tvoje kože i osjećaja zdravlja. Što se tiče njege kože, proizvodi za posvjetljivanje bi ti trebali biti najbolji prijatelji. Traži serume koji potiču sjaj, djeluju na neujednačen ten i vraćaju sjaj koži. Njege za lice također su dobar način da se poveća cirkulacija u koži i da ten postane jasniji!

Rane oko nosa:

Rane oko nosa ozbiljan su problem. Pokušaji prikrivanja crvenila mogu ga još više nadražiti, posebno ako su rane bolne. Stoga je najbolje direktno djelovati na problem. Pravilo br. 1 je ne trljaj osjetljivu kožu. Kad uklanjaš make-up ili čistiš lice, pripazi da ne trljaš nadraženo područje, to će još pogoršati stvar. Koristi nježno sredstvo za pranje lica dvaput dnevno, nanosi ga tapkajući i isperi mlakom vodom.

Hidratacija kože:

Prvi korak u vraćanju vlage koži vrlo je jednostavan: puno, puno hidratacije. Dok se oporavljaš od prehlade ili gripe, pripazi da hidratiziraš kožu barem ujutro i navečer, a tijekom cijelog dana bilo bi idealno. Napast su duga, topla tuširanja za osvježavanje nakon bolesti, no to će dodatno isušiti tvoju kožu. Ograniči se na 10-minutno tuširanje toplom vodom. Biraj nježno sredstvo za čišćenje koje će nahraniti kožu bez skidanja površinskog sloja.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, san, ljepota kože:

33371
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože