free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Kako pravilno pilirati aknama sklonu kožu?

Jedna od mnogih frustrirajućih stvari kod kože sklone aknama je količina suprotnih savjeta o piliranju. Nastavite čitati i saznajte kako pravilno pilirati kožu sklonu aknama bez trljanja i ribanja...

FFS Mag article 30789 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_72447654)

Što ne činiti kod piliranja?

Previše pilinga je čest problem. Svi smo trljali lice jače ili češće no je trebalo u uvjerenju da temeljitije čistimo kožu. Krivo. Jako krivo! Ne da ne pomažemo koži, već previše piliranja dovodi do isušivanja kože i osjećaja neugode, crvenila i boli. Ako primijetiš da je tvoja koža prekomjerno suha, rjeđe je i nježnije piliraj. Nježnost je važno pravilo kojeg bi se trebali držati oni s aknama sklonom kožom. Kao što ste vjerojatno svjesni ako imate aknama sklonu kožu, abrazivno tretiranje kože bi moglo ukloniti nepravilnosti, povećati osjetljivost, pa čak i upalu. Izbjegavaj eksfolijanse sa zrncima ako imate osjetljivu ili lako nadraživu kožu, birajte radije losion ili sredstvo za čišćenje i koristite nježnu rukavicu za piliranje. Trebalo bi izbjegavati pilinge koji imaju pilirajuća zrnca jer su preabrazivni za aknama sklonu ili osjetljivu kožu. 

Odabir primjerenog pilinga za aknama sklonu kožu

Umjesto pilinga koristi Effaclar Astringent Lotion koji sadrži mikroeksfolijanse koji neće nadraživati osjetljivu kožu. Losion je posebno dobar za one s aknama sklonom kožom jer sadrži LHA koji djeluju na sličan način kao salicilna kiselina pilirajući i uklanjajući bakterije iz pora.
Keratolitičko djelovanje kiseline ubrzava staničnu obnovu i pomaže u procesu uklanjanja mrtvih stanica kože.

Koji bi se proizvodi trebali koristiti nakon piliranja?

Važno je hidratizirati tvoju aknama sklonu kožu nakon piliranja. Postupak piliranja može izuzetno isušiti kožu što dovodi do tvorbe viška sebuma da se nadoknadi isušenost. Upotreba hidratantnog sredstva odličan je način za rehidrataciju kože nakon piliranja.
Nakon piliranja koristite Effaclar DUO [+]. Njegova formula jamči hidratiziranu kožu bez neugodnog sjaja i masnog učinka kao nakon nekih hidartantnih njega. Effaclar DUO [+] također djeluje na uklanjanje nepravilnosti otčepljivanjem pora i pročišćivanjem teksture aknama sklone kože.

Pravilno piliranje zaista je tako lako!

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, koža, piling,

33371
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože