free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Kako san za ljepotu može poboljšati izgled kože sklone nepravilnostima?

Zaista nema dovoljno sati u danu. Odlazak na posao, kuhanje, odlazak u teretanu, malo obiteljskog vremena i pokušaji socijalizacije ostavljaju malo vremena za išta drugo! Uz toliko gužve neki ljudi primjećuju da im dani započinju ranije i završavaju kasnije. Iako većini nas ne treba ohrabrenje za izležavanje vikendom, san je često prvo što zapostavljamo tijekom tjedna kako bismo stigli sve u našim užurbanim životima. No bi li žrtvovanje socijalizacije za san popravilo našu kožu?

FFS Mag article 30786 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_112646690)

Kako san može poboljšati stanje moje nepravilnostima sklone kože?

"San za ljepotu" definitivno nije mit. Dok spavamo, naše tijelo uklanja toksine iz kože i liječi je i obnavlja. Stoga kad skratimo vrijeme spavanja, zapravo smanjujemo sposobnost tijela da vrši te funkcije.

Upala:

Nedostatak sna ili isprekidani san može dovesti do povećanja razine hormona stresa. To je loša vijest za kožu sklonu nepravilnostima jer se pogoršava upalno stanje kože, posebno nepravilnosti i psorijaza. Pojačana upala može dovesti do pogoršanja nepravilnosti i povećane osjetljivosti. Ako imaš stresan noćni san, tvoje će tijelo povećati proizvodnju glukokortikoida. To su steroidni hormoni koji narušavaju rad imunološkog sustava i obično se koriste za liječenje onih s preaktivnim imunološkim sustavom. Prekomjerna tvorba glukokortikosteroida može rezultirati abnormalnostima u strukturi i funkciji kože, stvarajući uvjete za pogoršanje akni.

Tretmani preko noći:

Vrijeme kad spavaš najbolje je vrijeme da noćni tretmani za akne imaju počnu djelovati. Retinol je sve popularniji sastojak u tretmanima za kožu sklonu nepravilnostima. To je blaži oblik tretinoina i djeluje tako da obnavlja stanice kože i sužava pore. Ovu kremu ili gel najbolje je nanositi prije spavanja jer je stanična obnova najjača noću, a novostvorena koža izuzetno je nježna i ne bi trebala biti izložena suncu. San je neophodan jer će primjena tretmana s retinolom učiniti  tvoju kožu vrlo osjetljivom na sunce

Mijenjanje jastučnica:

Ne, to nije drastična noćna kura, ali može zaustaviti nastanak novih nepravilnosti i korisnija je no što misliš.
Jastučnice, baš kao i četkice za make-up i ručnici za ruke, sakupljaju prljavštinu i masnoću kad se ne čiste redovito. To se prenosi na našu kožu dok spavamo i može biti uzrokom začepljivanja pora i nastanka novih nepravilnosti. Pripazi da opereš kožu prije spavanja i mijenjaš jastučnice barem dvaput tjedno ako imaš problema s nepravilnostima.

Kako bolje spavati noću?

Ako je, dakle, ključ lijepe kože bez nepravilnosti dobro prospavana noć, kako do tog toliko važnog sna?

Jedi ranije:

Za početak ne jedi velike obroke neposredno prije odlaska u krevet. Posljednji bi obrok trebao biti barem nekoliko sati prije spavanja. Teški obrok bez imalo aktivnosti nije idealna situacija za naša tijela pri preradi hrane i može dovesti do problema s probavom i isprekidanog sna.

Izbjegavaj ekrane prije spavanja:

Prije odlaska u krevet trebalo bi se što je više moguće opustiti. Zbog radnji koje povećavaju budnost vaše tijelo neće moći shvatiti da ste spremni za počinak.

Povećajte duljinu sna:

Mnoge su studije pokazale da je negdje između 7 i 9 sati sna odgovarajuća duljina spavanja.
Stoga ako trebaš još koji razlog za spavanje, može pomoći spoznaja da ćeš se riješiti nepravilnosti!

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, san, san za ljepotu,

33371
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože