free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Kako spriječiti bubuljice prije nekog važnog događaja i izbjeći iskustvo s nečistom kožom?

Noć je prije vjenčanja tvoje najbolje prijateljice koje je pažljivo planirala mjesecima. Ti si kuma i baš si otkrila veliku bubuljicu posred čela. Ne dozvoli da ti upropasti dan i slijedi savjete kako izbjeći krizu samopouzdanja prije nekog velikog događaja.

FFS Mag article 30777 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_85937260)

1. Riješi se stresa masažom

Odvoji si vremena za i počasti kožu masažom. Zaboravi ramena ili noge, stimulativna masaža lica pomoći će ublažiti skrivenu tjeskobu koju imaš prije velikog događaja. Kad hormoni nisu u ravnoteži, dolazi do izbijanja bubuljica jer kortizol, hormon stresa, doprinosi promjenjivosti razina hormona. Uz sav stres oko velikog događaja važno je sjetiti se  kožu osloboditi stresa, baš kao i um.

2. Noćni tretmani

Ako obično paziš na jutarnji režim njege kože, sad počni razmišljati i o večernjem. Naša se koža obnavlja tijekom spavanja, stoga joj pomozi nanošenjem proizvoda prije odlaska u krevet, imat će cijelu noć za apsorpciju proizvoda. Retinol je odličan tretman za upotrebu preko noći jer potiče obnovu zdravih novih stanica kože - upravo na vrijeme za tvoj veliki događaj.

3. Ciljaj nepravilnosti

Veliki događaj dolazi i ne želiš da išta poljulja tvoje samopouzdanje. Ako imaš nepravilnosti o kojima je potrebno voditi računa, koristi proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu i LHA. Ovi će sastojci ukloniti stanice mrtve kože i dubinski ispilirati tvoje pore što će utrti put ka čišćoj koži.

4. Izbjegavaj nečistu kožu

Mnogi od vas se suočavaju s nečistom kožom: koža je sjajna, masna, a može biti i ljepljiva na dodir.
Možeš imati i osjećaj da se koža guši, da je začepljena, da se znoji...U tom se trenu upotreba maske za regulaciju sebuma čini najboljim rješenjem za trenutačnu apsorpciju sebuma i sužavanje pora! No ta maska može biti i tvoj najgori neprijatelj! Te brzosušeće maske za apsorpciju sebuma mogu biti vrlo agresivne i uzrokovati imunološku reakciju: koža prekomjerno tvori sebum kako bi se zaštitila od agresora - to zovemo povratnim učinkom i tvoja bi koža mogla biti još gora i masnija no prije! Kao rješenje možeš isprobati EFFACLAR masku za brzu apsorpciju sebuma i pročišćivanje kože,  njeno smirujuće i protuupalno djelovanje neće isušiti kožu i izazvati povratni učinak, a ima dugoročnu učinkovitost i primjerena je i za najosjetljiviju kožu!

5. Sve je u očima

Koncentriraj se na njegu očiju, one su prvo što ljudi primjećuju. Otopine za posvjetljivanje područja oko očiju s niacinamiudom mogu smanjiti pojavu podočnjaka i osvijetliti to područje. To je posebice važno onima koji spavaju malo uoči velikog događaja.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, nečista koža,

33369
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože