free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Najbolja superhrana za zdravlje i dobrobiti kože

Koja je hrana dobra za tvoju kožu i zdravlje

FFS Mag article 30759 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_111774535)

Hranjenje kože iznutra:

Vjerojatno ste čuli za superhranu. To je postao popularan termin za svu hranu koja ima super učinak na vaše tijelo. Ludilo oko superhrane neke je od nas natjeralo da zamijenimo čips keljem i Coca-Colu kokosovom vodom. Dok su učinci određene hrane na zdravlje naširoko poznati, dobrobiti superhrane na našu kožu tek su odnedavno postale poznate.

Koja je hrana dobra za moju kožu?

Jeste li čuli za hranu za kožu? Superhrana bi svakako trebala biti dio vaše prehrane za kožu!
‘Superhrana’ je riječ koja je zaživjela na web-stranicama o zdravlju i opisuje hranu koja obiluje dobrim stvarima. Superhrana ima zdravu količinu nutrijenata koji sadrže antioksidanse, vitamine i minerale. Antioksidansi štite naše tijelo od staničnih oštećenja i sprečavaju bolesti, a vitamini pomažu kardiovaskularnom sustavu, čuvaju zdravlje kostiju i jačaju imunološki sustav.

Mrkve su odličan izvor vitamina A koji je dobar za čišćenje nepravilnosti sprečavanjem nakupljanja stanica u vanjskom sloju kože. Prekomjerna tvorba stanica može dovesti do začepljenja pora kombinacijom mrtvih stanica i sebuma.
Osigirajte si optimalnu razinu vitamina A dodavanjem mrkve u prehranu. Potočarka također sadrži vitamin A, kao i vitamin C koji je važan za vaše tijelo jer mu je potreban za rast i obnovu.

Koja je hrana dobra za moje zdravlje?

Kelj, možda najpopularnija superhrana, sadrži fitonutrijente koji se nalaze u biljnoj hrani i potiču dobro zdravlje. I losos je super! sadrži omega-3 masne kiseline koje tijelo ne može samo proizvesti i koje pomažu pri bolovima u zglobovima. Jaja su superhrana koja je posebno dobra za one koji žele smanjiti kalorije u svojoj prehrani ili imati zdraviji doručak. Jaja sadrže otprilike 6 grama proteina i tek 72 kalorije. Usto, jaja su nevjerojatno raznolika i laka za ubaciti u jelovnik čak i za početnike. 


Za razliku od većine ostalog voća avokado je bogat zdravim mastima (da, masti mogu biti zdrave!), ne ugljikohidratima. Posebni su i zato što sadrže 20 različitih minerala i vitamina, uključujući viramine K, C i E. Dodatna prednost ovog voća je što ne sadrže kolesterol i ima mali udio zasićenih masti.

Ova superhrana će ti pomoći da se osjećaš odlično i iznutra i izvana. Uz široku paletu dobrobiti na zdravlje i kožu superhrana pomaže da se osjećaš iznutra i izgledaš dobro izvana.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: hrana, zdravlje kože,

33369
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože