free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Rješenja i tretmani za akne

Kad govorimo o koži sklonoj aknama, postoji samo jedno pitanje koje svi postavljaju - kako se riješiti bubuljica i to brzo? Naš suradnik, dr. Philippe Beaulieu, daje svoje stručne savjete kako zaustaviti akne u nastajanju i očistiti ten.

Čudotvorni lijek za akne? Držite se svog tretmana

Koje je najbrže rješenje za akne?

Mnogi pacijenti dolaze u kliniku tražeći rješenje preko noći za akne i u potpunosti razumijem zašto žele brzo djelovanje. U stvarnosti su potrebni tjedni, a ne sati da se vide rezultati, a dosljednost je ključ čiste kože. No tek 30-50% pacijenata zapravo slijedi raspored svog tretmana: započinju s najboljim namjerama, a potom gube vjeru kad se stvari ne mijenjaju preko noći. I akne tako ostaju u prednosti.

Koja su dermatolozima najdraža oruđa u borbi protiv akni?

Doktori imaju čitav arsenal učinkovitih tretmana, dermokozmetičkih preparata ili receptnih lijekova koji trebaju biti prilagođeni jačini akni.

Za slabe akne (nekoliko mitesera ili malih bubuljica na manje od 50 % lica) preporučujem nanošenje dermokozmetičkog preparata i/ili proizvod s benzoil-peroksidom ili pak proizvod s retinoidom poput adapalena za otčepljivanje pora.

Za umjerene do jake akne (komedone, bubuljce i ponekad nodule na više od pola lica) kombiniram iste topičke tretmane s oralnim antibiotikom poput doksiciklina za ubijanje bakterija koje uzrokuju bubuljice.

Za vrlo jake akne (zahvaćeno je cijelo lice i prisutne su ciste/nodule) propisujem vrlo snažan tretman izotretinoin.                                                                           
On djeluje na prekomjernu tvorbu masnoće u samom srcu problema. No ovaj je lijek jak i može imati ozbiljne nuspojave. Potrebno ga je propisivati s oprezom.

„ Kažeš kako je strpljenje vrlina, no postoji li išta osim strpljenja što možemo učiniti kako bi postigli bolje rezultate?

Uvijek preporučujem pacijentima da kombiniraju receptne lijekove i pametna dermokozmetička rješenja. Uzimaj sredstva za čišćenje uravnoteženog pH-a i bez sapuna te hidratantna sredstva bez ulja.
Kad govorimo o make-upu, traži nekomedogene formule koje neće začepiti tvoje pore.
Budi siguran/na da se učinkovitost receptnih lijekova zaista može poboljšati dermokozmetičim rješenjima.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, rešenje, tretman,

33369
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože