free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Što je glicerin i koje su njegove dobrobiti za kožu?

To je sastojak kojeg možda niste susreli, ali će se definitivno nalaziti u nekim od vaših proizvoda za njegu kože. Iako možda niste čuli za njega, ovaj učinkovit sastojak ima dug popis dobrobiti koje će vas zainteresirati...

FFS Mag article 30774 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_114431753)

Što je to?

Glicerin je sladak, bezbojan i bezmirisan sastojak tekuće boje na sobnoj temperaturi koji se može smrznuti u pastu i ima izuzetno visoku točku vrenja. Dobro je otapalo i mnoge se tvari otapaju u glicerinu bolje nego u vodi i alkoholima. Organski sastojak poznat i kao glicerol često se koristi u sapunima i farmaceutskim proizvodima.

Što trebam znati o glicerinu?

Postoji nekoliko važnih osobina koje glicerin čine odličnim u njezi kože. Prvenstveno je humektant što u osnovi znači da zadržava vlagu u koži. Zbog svoje sposobnosti da veže prirodnu vlagu kože glicerin se koristi u proizvodima za njegu vrlo suhe kože ili kože na kojoj koristimo isušujuće tretmane protiv akni koji kožu ostavljaju prhutavom i s osjećajem neugode.
Potom je higroskopski sastojak što je također važno za osobe koje traže hidrataciju jer to znači da glicerin apsorbira vodu iz zraka. Glicerin liječi suhoću i prhutavost kože apsorbirajući vodu tijekom dana što kožu čini navlaženom i hidratiziranom.

Za što se još glicerin koristi u njezi kože?

Glicerin ima mnogo dobrih strana. Uz nevjerojatna hidratantna svojstva nudi još mnoštvo dobrobiti za kožu. Glicerin pomaže i kod tragova nepravilnosti od akni tvoreći ujednačeniji ton kože i smanjujući pojavu tragova s vemenom. To je sastojak koji je potreban onima s aknama ili nepravilnostima sklonom kožom jer uklanja mrtve stanice kože potičući proces raspadanja prooteina. Proteini su odgovorni za držanje stanica na kupu i sprečavanje nastanka novih. Stvaranjem optimalne okoline za raspad kože glicerin potiče nastanak zdrave nove kože.

Možda za to sve niste čuli ranije, ali sljedeći ćete put tražiti glicerin pri kupovini njega za kožu!

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, pregled, glicerin,

33369
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože