free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Što je salicilna kiselina?

Kroz blogove i forume o aknama riječ salicilna kiselina vrlo se često koristi. Salicilna kiselina je najpopularniji sastojak njega za kožu i poznata je kao vodeći sastojak u liječenju kože sklone nepravilnostima. Hvale je dermatolozi i blogeri  i ona je navodno sveukupno rješenje za sve probleme s nepravilnostima. Koliko su istinite ove tvrdnje, postoje li kakve nuspojave pri liječenju i zasužuje li salicilna kiselina svoj povlašten status u svijetu njega za kožu?

FFS Mag article 307778 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_108406745)

Što salicilnu kiselinu čini tako efikasnom u redukciji nepravilnosti?

U osnovi kiselina razbija stanice koje stoje zajedno što potiče zdravu čistu kožu i uklanja mitesere, bijele bubuljice i ostale nepravilnosti. Razlog tolike snage salicilne kiseline je njena sposobnost da prodire duboko u pore što govori da vrši eksfolijaciju unutar pore, kao i na površini kože. Djelovanje salicilne kiseline protiv iritacija i upala čini je učinkovitim sastojkom kod smirivanja kože i crvenila, kao i  nadraženih bubuljica i tena. Ona ustvari tretira sve probleme oko nepravilnost odjednom.

Koje su nuspojave upotrebe salicilne kiseline?

Vjerovali ili ne, salicilna kiselina je dobra kao što se i priča. Postoji malo slučajeva, ako ijedan, jakih reakcija na sastojak. Ako imaš ozbiljnu reakciju na salicilnu kiselinu, vjerojatno je riječ o alergiskoj reakciji i trebali biste odmah potražiti liječničku pomoć.

Ono što je vjerojatnije jest da ćeš nakon prvog nanošenja osjetiti bockanje i možda guljenje te suhu i crvenu kožu. To je potpuno normalno iako ćeš možda htjeti smanjiti tretiranje tijekom tog perioda prilagodbe kože.

Osobe s osjetljivom kožom mogu se zabrinuti zbog ljuštenja i isušivanja koje se često javlja na početku tretmana i pomisliti da salicilna kiselina nije za njih. To, međutim, nije tako i ona je sigurna za upotrebu na osjetljivoj koži te čak ima i protuupalna svojstva. Pilira i smiruje u isto vrijeme i stoga je idealna na mnogo načina za one s osjetljivom kožom. Poput ljudi s normalnom kožom, i oni s osjetljivom mogu jednostavno smanjiti količinu salicilne kiseline koju koriste.

Stoga za one s problemima oko nepravilnosti salicilna kiselina je jedno od najboljih rješenja koja postoje!

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, salicilna kiselina,

|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože