free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Što uzrokuje crvenilo lica i upale?

Zdravo crvenilo i crvenkast ten nisu nešto čega bi se trebalo sramiti, no kad crvenilo kože počne imati psihološki utjecaj, vrijedi vidjeti što ga uzrokuje. Uz toliko uzroka upale i crvenila ima smisla odrediti osobne okidače...

FFS Mag article 30760 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_109065463)

Što bi mogao biti uzrok mom crvenilu i upali?

Akne:

Uobičajen uzrok crvenila lica su akne. Bubuljice mogu ponekad biti jarke crvene boje i bolne na dodir. Mogu ostaviti i crvene tragove na koži kad akna nestane, a ovaj je gubitak boje rezultat oštećenja dubljih slojeva kože i raspad potporne strukture kože.

Rozaceja:

Možda najčešći uzrok crvenila je rozaceja. Iznenađujuće uobičajeno stanje koje se javlja kao rumenilo, produljeno crvenilo i vidljive krvne žile.

Osjetljiva koža i alergijske reakcije:

Osjetljiva koža može biti sklona crvenilu ako je u kontaktu s iritansima. Iritanse nalazimo posvuda, od naših kozmetičkih torbica pa sve do deterdženata koje koristimo. Često korištenje puno različitih proizvoda može uzrokovati nepovoljne učinke na našu kožu. Ako određeni proizvodi uzrokuju bockanje ili pečenje, moguće je da se radi o alergijskoj reakciji i trebalo bi posjetiti doktora.

Ekcem:

Ekcem se obično smatra stanjem koje pogađa tijelo, ali se javlja i na licu. Tijekom zimskih mjeseci ekcem se često pogoršava kako se koža isušuje.

Začinjena hrana, vruća hrana i topla pića:

Istina je, začinjena bi hrana mogla uzrokovati crvenilo na tvom licu! Za one s esktremnom osjetljivošću reakcija na hranu i pića mogla bi biti uzrok tvog crvennila. Konzumiranje određene hrane može rezultirati povećanim protokom krvi u i oko lica, a kao rezultat možeš primijetiti crvenilo. U tom slučaju trebaš potražiti liječnički savjet i uvjeriti se da to nije znak ozbiljnije alergijske reakcije.

Okidači:

Ako patiš od rozaceje, postoji mnoštvo čimbenika koji bi mogli utjecati na crvenilo. Određivanje onoga što pokreće tvoje crvenilo ključno je u liječenju. Izlaganje sunčevoj svjetlosti, stresu, napornom vježbanju, kofeinu i mliječnim proizvodima poznati su okidači upala na licu.

S ovoliko dugom listom svega što bi moglo uzrokovati crvenilo razumljivo je da se osjećaš izgubljeno. Sljedeći put kad osjetiš ili vidiš crvenilo, provjeri popis okidača kako bi se suzio krug čimbenika koji smetaju tvojoj koži i čine je crvenom.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, crvenilo, upala,

33369
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože