free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Zašto je toliko vremena potrebno da se riješite akni?

Nažalost ne postoji brzo rješenje za akne. Bez obzira koliko mi to željeli, akne ne odlaze brzo. Tretmani moraju biti ispitivani mjesecima, a kreme nanošene marljivo tjednima prije ikakvih rezultata - zašto je, dakle, toliko vremena potrebno da se riješimo akni?

FFS Mag article 30785 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_70663405)

Ne djelujemo na uzrok

Prije svega važno je znati da akne uzrokuju brojni čimbenici  što je djelomičan razlog zašto ih je teško liječiti. Za razliku od ostalih stanja ili bolesti kože, teško je ispitati što uzrokuje akne. Prehrana, stil života, neujednačeni hormoni, prekomjerna tvorba sebuma i loše navike neke su od varijabli koje bi mogle uzrokovati akne. Kad odredimo uzrok, jednostavnije je odabrati primjerene tretmane za akne, ali sužavanje popisa može potrajati! Pokušaj skratiti vrijeme utrošeno na određivanje uzroka izbijanja bubuljica tako što ćeš voditi dnevnik. Napravi bilješke loših dana kad izbijaju bubuljice i što si jela, koristila, na taj dan možeš suziti popis stvari koje pomažu ili štete tvojoj koži. Djelovanje u središtu problema trebalo bi biti lakše ako možeš primijetiti u danima kad bubuljice izbijaju da si jela određenu hranu, nosila određeni make-up ili se bavila određenom aktivnošću. 

Liječimo krivu stvar

Na putu k određivanju uzroka akni mogli bismo završiti koristeći krive tretmane koji zapravo pogoršavaju naše nepravilnosti.
Postoje različiti tipovi bubuljica koji zahtijevaju različite tretmane. Liječenje bubuljica na krivi način moglo bi produljiti njen boravak na tvojoj koži ili je i pogoršsti. Ako ti se učini da je koža upaljena ili s osjećajem neugode nakon početka tretmana, najbolje je prestati s upotrebom i posavjetoovati se s liječnikom. Tako ćeš biti sigurna da ne oštećuješ kožu.

Čekamo pravi lijek za akne

Često je iznenađujuće i obeshrabrujuće saznati da ne  postoji lijek za akne, čini nam se kao da će akne zauvijek tu ostati. Međutim, držati se pravog tretmana definitivno je korak naprijed jer iako akne ne možemo izliječiti, simtomi mogu biti uspješno riješeni kontinuiranim tretmanom.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, vreme lečenja, koža,

33369
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože