free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Zašto je važno čistiti aknama sklonu kožu prije odlaska na spavanje?

Znamo koliko je važno temeljito čistiti kožu prije odlaska na spavanje, no s vremena na vrijeme svi imamo grižnju savijesti što idemo u krevet, a da to nismo učinili. Posebno je važno temeljito ukloniti make-up na kraju dana kako bi se uklonio višak masnoće i nečistoće, posebice ako imaš aknama sklonu kožu.

FFS Mag article 30788 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_84454005)

Zašto je važno čistiti aknama sklonu kožu prije odlaska na spavanje?

Koža se prirodno obnavlja tijekom sna što proizvodima za njegu daje priliku da djeluju. No nečišćenjem kože prije spavanja riskiramo začepljene pore što potiče nastanak viška sebuma i novih bubuljica.
To pak sprečava obnovu, uključujući nastanak novih stanica kože što bi moglo uzrokovati ubrzanu pojavu znakova starenja. 

Kako čišćenje kože navečer može zaustaviti nastanak novih bubuljica?

Temeljito pranje lica navečer pomaže u borbi protiv viška masnoće smanjujući mogućnost nastanka bubuljica tijekom dana. To je posebno važno za osobe s kožom sklonom aknama jer čišćenje uklanja bakterije koje se množe u masnim uvjetima. Čišćenje lica prije spavanja sprečava, dakle, da ove bakterije uzrokuju bubuljice.
Osobe s aknama i masnom kožom trebale bi birati hidratantnu njegu na bazi vode kako bi izbjegle pogoršanje nepravilnosti. No ako je tvoj tip kože normalan/mješovit, hidratantna njega na bazi ulja je u redu - samo je ne nanosi prekomjerno!

Što da koristim nakon večernje rutine čišćenja?

Uvijek nanosi hidratantnu njegu nakon čišćenja kako tvoja koža ne bi postala preisušena. Ako imaš aknama sklonu kožu, biraj hidratantne njege s razumnom koncentracijom salicilne kiseline i LHA čija će pilirajuća svojstva pomoći koži da bude čista. Dobra je ideja i paziti da hidratantna njega sadrži glicerin što jamči da će koža ostati hidratizirana. Ako koristiš topičke kreme za borbu protiv simptoma vezanih uz akne, nanosi ih noću nakon čišćenja i hidratacije za maksimalnu dobrobit.
Retinol, odličan aktivni sastojak za tretiranje akni, ima keratolitičko djelovanje koje uklanja mrtve stanice s površine i pilira pore. To povećava staničnu obnovu i pomaže u borbi protiv simtpoma akni. Nanošenje retinola prije spavanja vrlo je korisno u sprečavanju izbijanja bubuljica tijekom dana. No nove stanice mogu biti osjetljive na učinke sunčeve svjetlosti, stoga ne zaboravite nanijeti dnevni SPF kad kroistite kremu s retinolom.
Ovaj članak je amo informativan. Potrebno je zatražiti savjet stručnjaka prije mijenjanja prehrane, režima vježbanja ili započinjanja bilo kakve akcije.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, spavanje, koža,

33371
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože