SAZNAJTE ZAŠTO DERMATOLOZI PREPORUČUJU LIPIKAR BAUME AP+M

Article Read Duration 5 minute čitanja

U razgovoru s dr. sc. Ivom Dediol, dr. med. specijalistom dermatologije i venerologije saznali smo više o suhoj koži sklonoj atopiji od koje pati više od 165 milijuna djece širom svijeta, ali i odraslih svih dobi te što preporučuje svojim pacijentima za učinkovito djelovanje i ublažavanje simptoma.

Lipikar Baume AP+M je dermokozmetički proizvod kojeg dermatolozi diljem svijeta preporučuju upravo zbog njegove učinkovitosti na suhoj koži sklonoj atopiji i utjecaja na poboljšanje kvalitete života. Znanstvena istraživanja mikrobioma su omogućila stvaranje Lipikar Baume AP+M balzama za njegu kože koji ima trenutni i dugotrajni učinak na koži uravnotežujući mikrobiom kože, smanjujući svrbež i čineći kožu hidratiziranom i mekom, čak i kod novorođenčadi.

Glavnu ulogu ima znanstveno razvijen mikrobiom, nevidljivi ekosistem bakterija, koji živi na našoj koži i čini njegu barijeru uravnoteženom. Brojni su čimbenici koji na njega utječu poput gena, dobi, stila života, prehrane, provođenja higijene pa i osobe s kojima živimo. Neuravnoteženost mikrobioma dovodi do bolesti kože poput akne, psorijaze i atopijskog dermatitisa. Tri su mehanizma bitna za pokretanje bolesti: prevalencija zlatnog stafilokoka na koži, promjena barijere kože koja je suha i stvaranje upale u koži koja dovodi do osjećaja svrbeža i pečenja. Svakodnevna i redovita upotreba Lipikar Baume AP+M za njegu kože može prevenirati razvoj bolesti kože, a i smanjiti pogoršanja postojećih bolesti.

Klinički je dokazano da tehnologija AP+M omogućuje ravnotežu mikrobioma na koži što je temeljno u liječenju kože sklone atopiji. Sastojak mikroresil je glavni čimbenik u smanjenoj ekspresiji zlatnog stafilokoka na koži i stvaranja njegovog biofilma. Ostali sastojci - shea maslac hrani kožu, a niacinamid  smanjuje crvenilo, iritaciju i svrbež na koži. Provedene su kliničke studije o utjecaju upotrebe Lipikar Baume AP+M balzama na kvalitetu života u kojem je potvrđeno kod 69% ispitanika poboljšana kvaliteta života, u 42% kvalitetniji san, a u 41% smanjen svrbež.

Iz toga razloga i ja preporučujem Lipikar Baume AP+M svakodnevno pacijentima svih dobi koji imaju suhu kožu sklonu ekcemima i atopiji.