3 pitanja za stručnjaka

„Ne podcjenjujte posljedice oslabjele kože"

Img_„Ne podcjenjujte posljedice oslabjele kože"

Zdravstveni djelatnici, ugostiteljsko osoblje, fizički radnici, frizeri, pekari... ─  dug je popis poslova kod kojih su ruke neprestano izložene štetnom djelovanju. Svima im je zajedničko svakodnevno izlaganje kože organskim otapalima, deterdžentima za čišćenje površina i sapunima s osnovnom pH vrijednošću koja je previsoka za kožu. Kod usni, riječ je o hladnoći, vjetru, suncu, čak i liječničkim tretmanima koji jako isušuju kožu i neprestano štetno djeluju na nju. Iznimno je važno nanositi proizvode CICAPLAST Hands i CICAPLAST Lips na ruke i usne kako biste zaustavili pogoršanja i komplikacije.

Zašto je koža na rukama tako osjetljiva?

Ne samo da je koža na rukama osjetljiva nego je stalno i pod velikim naporom

Koža na rukama sklona je suhoći i dehidraciji. Sadrži malo lojnih žlijezda i sintetizira malo faktora hidratacije. Ovo znači da hidrolipidni sloj kože, koji bi trebao štititi kožu, skoro da i ne postoji. Posljedica toga vrlo je ranjiva koža na rukama. Osim toga, ruke su dio tijela koji najčešće koristimo u svakodnevici. Bilo da je riječ o poslovnom okruženju ili o kućanskim poslovima, naše su ruke uvijek najizloženije. U potpunosti izložene, ruke su isto tako pod utjecajem štetnog djelovanja prirode, poput hladnoće i sunca.

Koje su opasnosti za ruke koje su postale osjetljive i koje su i dalje pod stalnim štetnim djelovanjem?

Od oslabjele kože do kroničnog dermatitisa

Nakon što koža oslabi, može još jače reagirati na ponovno izlaganje alergenima ili tvarima koje iritiraju, što može uzrokovati, na primjer, dermatitis, ekcem ili alergije. Kod najtežih slučajeva, koža reagira tako loše da može biti potrebna hospitalizacija ili subjekt može ostati bez posla (ako reakcija onemogućuje daljnji rad).

Savjet

1. Regles d'or_illu 1

Ako se svakodnevno bavite fizičkim radom zbog kojega su vaše ruke pod velikim naporom, nemojte zaboraviti zaštititi ruke rukavicama i nanositi zaštitnu kremu za obnovu, poput CICAPLAST Hands. Isto tako nosite rukavice dok obavljate kućanske poslove, koji su još jedan izvor štetnog djelovanja i iritacije za osjetljivu kožu na rukama. Nemojte čekati da Vam ruke postanu iznimno suhe i oštećene kako biste nanosili svoju kremu svaki dan po nekoliko puta. I ne zaboravite nanijeti kremu CICAPLAST navečer prije počinka.

Zašto se koža na usnama tako brzo isušuje?

Usne imaju jako slabu prirodnu zaštitu, pa je koža na usnicama iznimno ranjiva.

Budući da je djelomično sluzava, koža na usnama nema rožnati sloj. Iznimno tanka, nema ni lojne žlijezde. Njezina površina ne može biti pravilno podmazana. Zato što su izbočene, poput nosa i jagodica, usne će prve osjetiti posljedice hladnoće i prve će ih oštetiti vjetar. Koža na usnama ne proizvodi ni pigmente melanina, pa se ne može zaštititi od sunca. Osjetljiva i ranjiva, jako je sklona suhoći, dehidraciji i iritaciji.

Koje su moguće posljedice za kožu na usnama ako se ne liječe?

Ako koža nema zaštitni sloj, opasnost od mogućih ozbiljnih bolesti se povećava.

Mogu se pogoršati suhoća, ljuštenje i pucanje kože koji su nastali zbog hladnoće i vjetra ili zbog tretmana izotretinoinom koji isušuju. Fisure mogu čak postati kronične. Takvi uvjeti mogu uzrokovati upalu usni, poput angularnog stomatitisa ili traumatskog ili alergijskog heilitisa.

Savjet

1. Regles d'or_illu 3

Kad su usne iznimno suhe i oštećene, običan proizvod za hidrataciju nije dovoljan. Koži je potreban balzam koji djeluje kao zaštitni sloj koji obnavlja i koji će koži dati vremena za obnovu. Ali nemojte čekati da vas usne podsjete da ih morate zaštiti u predzimsko vrijeme, na odmoru na planinama ili na moru, ili na početku tretmana za koje je poznato da isušuju (poput tretmana protiv akni). Sjetite se nanijeti proizvod CICAPLAST Lips svakodnevno i to više puta, kako biste pomogli koži da se nosi s navedenim štetnim djelovanjima. Navečer nanesite svoj balzam u debelom sloju i ostavite ga preko noći.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci

La Roche-Posay preporučuje

Pogledajte sve proizvode