Zlatna pravila

10 navika za zdravo, učinkovito šminkanje

Img_10 navika za zdravo, učinkovito šminkanje

Nanošenje šminke nije usputna stvar, osobito kad imate osjetljivu kožu. Ovdje navodimo nekoliko savjeta za uspješno šminkanje.

Rule 1

Temeljito očistite kožu.

Ne možete savršeno nanijeti šminku ako nemate temeljito očišćeno lice. Nečistoća nakupljena tijekom dana onemogućava disanje kože i trajnost šminke. Piling koristite ne više od jednom tjedno kako biste očistili i izgladili kožu.

Rule 2

Nanesite proizvod za njegu lica ispod šminke.

Uspješno nanošenje šminke počinje dobrom pripremom kože ─ kožu treba nahidratizirati. S takvom podlogom, puder na licu izgleda još ujednačenije i blistavije.

Rule 3

Prekrivanje nepravilnosti

Obojeni korektori omogućuju Vam prikrivanje mrlja na koži. Pomiješane 2 na 2, boje poništavaju jedna drugu. Zelena neutralizira crvenu boju rozaceje, nedavne ožiljke, vidljive krvne žilice i crvenilo nakon lasera. Žuta ublažava plavu boju podočnjaka, proširenih vena i postkirurške podljeve.

Rule 4

Ujednačavanje izgleda

Svoj tekući puder prvo nanesite na četiri područja: čelo, jagodice, vrh nosa i bradu. Zatim razmažite kao kremu. Tehnika nanošenja jednaka je bez obzira na tip pudera koji odaberete: kremasti, tekući ili u kamenu. Nanesite kistom ili pomiješajte prstima za prirodan izgled.

Rule 5

Učvrstite svoju šminku

Završite puderom u prahu za postojanost korektora i pudera te za matiranje zona sklonijih sjaju kao što su čelo, obrazi i strane nosa. Za produljenu postojanost šminke, poprskajte lice termalnom vodom s udaljenosti od 30 cm.

Rule 6

Oblikujte lice rumenilom

Ovaj će Vam korak dati zdravi sjaj. Nanesite rumenilo na obraze za blistav sjaj. Ovaj dodir boje oživjet će Vaš izgled.

Rule 7

Uljepšavanje očiju

Da biste otvorili svoj pogled, nanesite svjetle boje na unutarnji, donji dio kapka jer taj dio hvata svjetlost. Intenzivnije boje sjenila koristite za vanjske kuteve očiju za sofisticiran i hipnotizirajući izgled očiju. Dodir maskare usavršit će Vašu šminku. 

Rule 8

Pojačajte svoj osmijeh

Počnite ocrtavanjem vanjskih crta usana olovkom za usne kako biste definirali njihov obris. To štiti od razlijevanja ruža za usne i pomaže boljoj postojanosti. Odaberite nijansu bližu boji Vašeg ruža za usne. Nanesite svoj ruž za usne od središta usana prema kutevima. Za dodatni sjaj, nanesite malo sjajila za usne.

Rule 9

Očistite svoje kistove

Za one koji nanose svoju šminku kistom, sjetite se očistiti ih barem jednom mjesečno prikladnim sredstvom za čišćenje. To će umanjiti rizik od alergije i produljiti njihovo trajanje.

Sammenheng

Uklonite svoju šminku svaku večer

Kako biste svojoj koži omogućili disanje, osnovno je temeljito očistiti lice svaku večer i tako ukloniti šminku i nečistoće koje koži onemogućuju disanje. Osjetljivoj koži preporučuje se mlijeko za čišćenje ili micelarna otopina.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci