Zlatna pravila

10 savjeta o njezi kože tijela

Img_10 savjeta o njezi kože tijela

Lijepa, zdrava koža zahtijeva svakodnevnu njegu. Poštivanjem zlatnih pravila nakon svakodnevnog tuširanja, na odmoru, tijekom hladnih zimskih mjeseci... omogućit ćete svojoj koži da bude mekša, gipkija te da zrači ljepotom!

Rule 1

Štitim svoju kožu od sunca

Kako biste svoju kožu održavali zdravom, ne izlažite se suncu bez zaštite. Nanesite kremu za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom prilagođenim Vašem tipu kože. Redovito ponavljajte nanošenje kreme. Također, strogo preporučujemo da se ne izlažete suncu tijekom poslijepodnevnih sati kada je zračenje najjače.

Rule 2

Koristim isključivo blaga sredstva za pranje

Je li Vaša koža suha, osobito nakon tuširanja? Vrlo je važno da svakodnevno koristite blage proizvode, bez sapuna, za pranje. Ako upotrebljavate proizvode koji su agresivni za kožu, Vaša koža može postati izrazito suha i osjećati neugodu. Najbolji proizvodi koje možete odabrati jesu proizvodi bogati lipidima.

Rule 3

Tuširajte se!

Tuširanje je bolje za kožu od kupke koja može isušiti kožu. Vodite brigu o tome da je voda mlaka, radije nego vruća. Za ljubitelje kupke napominjemo da kupka nije loša ako se koristi s vremena na vrijeme, no nastojte ne ostajati u vodi predugo!

Rule 4

Umjetnost nježnog tapkanja svoje kože

Prije nego što izađete iz tuša, dobro isperite čitavo tijelo kako biste uklonili sve tragove sredstva za pranje. Nakon toga, brzo sušite tijelo tako da ručnikom nježno tapkate kožu na nogama, prsima, rukama, itd. Nipošto NE trljajte kožu grubim potezima ručnikom kako biste je osušili.

Rule 5

Svakodnevno hranim svoju kožu

Hidratacija kože mora Vam postati svakodnevna navika! Nakon što ste kožu osušili nježnim tapkanjem ručnikom po tijelu, na tijelo nanesite odgovarajuću kremu kako biste nahranili svoju kožu. Na ovaj ćete način obnoviti hidrolipidni film koji prekriva epidermu. Ne zaboravite da SVI TIPOVI KOŽE zahtijevaju hidrataciju!

Puistjes door puberteit

Kad je vani hladno, nosim toplu odjeću

Jeste li primijetili da je Vaša koža naročito osjetljiva tijekom zimskih mjeseci? Hladno vrijeme, kao i vjetar i sunce, isušuju kožu i čine ju neugodno zategnutom i bockavom. Čim temperature padnu, toplo se odjenite. I ne zaboravite zaštititi ruke!

Puistjes door puberteit

Pijem puno vode

Za lijepu kožu Vaše tijelo zahtijeva dovoljne količine tekućine. Pijte puno vode, tj. otprilike osam čaša dnevno. Čaša vode kada se probudite, čaj za doručak, mineralna voda tijekom dana, biljni čaj navečer... Na ovaj ćete način lako zadovoljiti dnevne potrebe za unosom tekućine!

Rule 8

Jedem zdrave, dobro uravnotežene obroke!

Zdrava, dobro uravnotežena prehrana dobra je za Vaše tijelo, ali i Vašu kožu. Svakoga biste dana trebali jesti pet vrsta voća i povrća koji su bogati antioksidansima. Na taj ćete način održavati svoju kožu lijepom i zdravom.

Rule 9

Za ljepotu trebam dobar san

Nakon dobrog sna Vaša će koža sjajiti zdravljem! Kako bi ostala zdravom, Vaša koža treba određen broj sati sna: 7, 8, 9 sati... Zapravo, naša potreba za snom određena je našim genima.

Rule 10

Prestanite pušiti!

Pušite li? Pušenje je vrlo loše za Vašu kožu. Ono koži oduzima sjaj i uzrokuje njezino ubrzano starenje. Ne mislite li da je to dovoljan razlog da ugasite posljednju cigaretu?

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci