Zlatna pravila

5 koraka za njegu i ljepotu Vaše kose

Img_5 koraka za njegu i ljepotu Vaše kose

Za očuvanje lijepe i zdrave kose usvojite svakodnevne korake za njegu kose. Vaša kosa i vlasište zahtijevaju posebno nježnu njegu!

Rule 1

Prava temperatura vode

Pri pranju kose pripazite da je voda dobre temperature ─ trebala bi biti mlaka kako ne bi oštetila vlasište. Potrebno je i temeljito isprati kosu nakon pranja kako ne bi na njoj ostali tragovi šampona ili njege za kosu.

Rule 2

Iznimno nježni proizvodi za njegu kose!

Pretopli zrak sušila za kosu i pranje kose agresivnim šamponima oštećuju kosu i čine je krhkom. Koristite nježni šampon koji neće oštetiti vlasište, a zrak sušila neka ne bude pretopao. U slučaju peruti, potrebno je koristiti adekvatne šampone protiv prhuti.

Rule 3

Dopustite kosi disati!

Slično kao što koža treba disati, i Vaša kosa treba disati. Ne nosite je zategnutu satima. Alternativa: raspustite kosu i nosite je tako neko vrijeme pa je potom opet nosite zategnutu. I ne nosite kacige, kape ili šešire tijekom dužih perioda.

Rule 4

Masirajte vlasište

Masaža nije namijenjena samo tijelu, može biti od iznimne koristi za Vašu kosu. Kad je operete, masirajte vlasište 2-3 minute bez agresivnog trljanja. To će potaknuti cirkulaciju i opustiti vlasište.

Rule 5

Izbjegavajte stres!

Briga o kosi podrazumijeva i brigu o Vama! Ujednačena prehrana, redovita tjelovježba i dovoljna količina sna neophodni su za lijepu kosu.Krenite na jogu ili sofrologiju kako biste uklonili štetan stres iz svog života! Stres može biti i uzrok nekih problema s kožom.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci