Zlatna pravila

5 savjeta za očuvanje mladenačkog izgleda osjetljive kože

Img_5 savjeta za očuvanje mladenačkog izgleda osjetljive kože

Tanja i krhkija, osjetljiva je koža svaki dan pod utjecajem raznih oblika agresije. Hladnoća, vjetar, sunce, onečišćenje, stres ... Sve to slabi obranu kože, utječe na njezinu kakvoću i ubrzava proces starenja. U nastavku ćete pronaći neke savjete za očuvanje mladenačkog izgleda svoje kože.

1. savjet

Hidratizirajte, hidratizirajte i ponovno hidratizirajte!

1. Regles d'or_illu 1

Ne možemo to dovoljno puta reći − hidratacija je ključ ljepote! Koža se sastoji od 70 % vode, pa bez opskrbe vodom dolazi do uništavanja epidermalnih stanica. Najvažniji korak koji možete učiniti za učinkovitu hidrataciju svoje kože jest piti dovoljno vode.

2. savjet

Na svoj tanjur dodajte malo čarolije protiv starenja

1. Regles d'or_illu 2

Lijepa koža jest koža koja je dobro nahranjena, doslovce! Svakodnevno konzumirajte hranu bogatu antioksidansima, elementima u tragovima i esencijalnim masnim kiselinama, npr. losos, morske plodove, orašaste plodove, citruse, gljive itd.

3. savjet

Usvojite svakodnevne rituale

1. Regles d'or_illu 3

Što više činite za održavanje mladosti svoje kože, to bolje. Ujutro i navečer započnite temeljitim čišćenjem, a potom nanesite dnevnu, odnosno noćnu kremu za njegu lica. Ne zaboravite na područje oko očiju i usta kojima je potrebna posebna pažnja. Jednom tjedno počastite se pilingom i maskom za lice kao učinkovitom nadopunom svojeg režima ljepote. Na kraju, sjetite se štititi kožu od sunca tijekom cijele godine.

4. savjet

Vratite sport u svoj život

1. Regles d'or_illu 4

Stres i prekomjerni rad uzrokuju oksidativni stres i ubrzavaju starenje kože. Za rješavanje ovog problema naučite se opustiti. Redovita tjelesna aktivnost pomoći će Vam opustiti se, a vježbe disanja i meditacija pomoći će Vam ostati smirenima.

5. savjet

Igrajte se uspavane ljepotice

1. Regles d'or_illu 5

Noću, dok se Vaše tijelo odmara, Vaša koža radi prekovremeno. Stanična obnova i oporavak ubrzavaju se, a Vaša se mikrocirkulacija aktivira. Ova je aktivnost na najvišoj razini između 2 i 4 sata ujutro. Da bi Vaš san bio uistinu opkrepljujući, pokušajte otići na spavanje prije ponoći i spavati barem 8 sati.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci