0
Nazad laroche-posay.com

Novi dječji kutak posvećen poticanju samostalnosti kod  djece s kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Atopijski dermatitis i ljetni praznici

Koja ti je omiljena stvar vezana uz ljetne praznike? Možda želiš postati prvak u plivanju? Ili se veseliš kušanju svih okusa sladoleda koji postoje? Kako god da voliš provesti svoje praznike, prati naše savjete kako ti svrbež ne bi pokvario ljetnu zabavu!

Img_Atopijski dermatitis i ljetni praznici

Na bazenu

Skakanje, prskanje i ronjenje u osvježavajućem bazenu su uvijek odlična zabava. Ali kad imaš kožu sklonu atopiji, klor iz vode može pogoršati stanje tvoje kože. Savjetujemo ti da se nakon svakog izlaska iz vode otuširaš. Također, bitno je paziti da ne zadobijete opekline od sunca i pravilno se zaštitite od sunca.

v_article-690761450.jpg

U moru

Brčkanje u moru i osjećaj pjeska među prstima je idealan način za provesti dan. Ali ako si se nedavno mnogo češao, slana voda može izazvati neugodu.
Ako se to dogodi, savjetujemo tuširanje prilikom izlaska iz vode i nanošenje Cicaplasta Baume B5 na bolna mjesta. Kakvo olakšanje!

v_article04_para2.jpg

Još nešto… Ne zaboravi zaštitu od sunca!

Mala količina sunca je dobra za kožu sklonu svrbežu, ali uvijek zaštiti svoju kožu zaštitnim faktorom svakih dva sata kako ne bi izgorio. Neke kreme sa zaštitnim faktorom su testirane kako ne bi iritirale kožu zahvaćenu iritacijama, poput čitave Anthelios linije. I zapamti, nikad ne preskači zaštitu od sunca, jer opekline su gore od kože iritirane svrbežom!

Nema razloga zašto bi te svrbež trebao zaustaviti u zabavnom provođenju ljetnih praznika. Slijedi naše savjete i savjete dermatologa i tvoja koža ti neće zadavati brige cijelo ljeto!
Jedan od čimbenika pojave atopijskog dermatitisa može biti i prehrana. Pogledajte savjete nutricionista o atopijskom dermatitisu.

v_article-693209500.jpg