Koža Vaše bebe

Osjetljiva po prirodi:
Iako je fiziologija Vaše kože i kože Vaše bebe ista, 
one funkcioniraju drugačije

Dnevna njega dječje kože sklone atopijskom dermatitisu: otkrijte rutinu koja će promijeniti Vaš život

Img_Dnevna njega dječje kože sklone atopijskom dermatitisu: otkrijte rutinu koja će promijeniti Vaš život

Kad beba ima kožu sklonu atopiji, to utječe na cijelu obitelj, i emotivno i u svakodnevnom životu. Kao pomoć roditeljima i za poboljšanje kvalitete života naših najmanjih, Laboratorij La Roche-Posay je razvio liniju LIPIKAR za posebne potrebe kože sklone atopiji.

Nepodnošljiv svrbež

Iznimno suha koža ili koža sklona atopijskom dermatitisu je stanje koje se može pojaviti kod djece u dobi od 3 mjeseca. Općenito se kod djece nalazi na licu, ali se može razviti i na naborima kože oko koljena, zglobova i laktova kako rastu.

Suha koža i promjene na zaštitnoj barijeri kože olakšavaju prodiranje alergena što uzrokuje svrbež koji narušava kvalitetu života djeteta: poremećaji sna, promjene raspoloženja i neprestani osjećaj neugode...Ovi problemi utječu na kvalitetu života cijele obitelji.

Roditelji suočeni s ovim stanjem često se osjećaju bespomoćnima jer se radi o stanju koje uzrokuje toliko neugode: djeca plaču izmučena svrbežom, postaju razdražljiva i ne mogu spavati.

Postoji li bolji način života s iznimno suhom i atopiji sklonom kožom?

Tijekom vremena opada učestalost izbijanja i u 50% slučajeva prestane do 5. godine. Kako bi se uspješno nosili s njom, roditelji moraju znati kako rješavati izbijanja i kako brinuti za kožu djeteta te spriječiti daljnja izbijanja.

Za sprečavanje upale i svrbeža koji uzrokuju infekcije dermatolozi i pedijatri često propisuju dermokortikoide za lokalnu upotrebu jednom dnevno, po mogućnosti navečer.

Čim lezije nestanu, dermokortikoide bi trebalo zamijeniti emolijensom kao što je  LIPIKAR Baume AP+, koji djeluje na razne čimbenike atopije smanjujući učestalost pojave iznimne suhoće:

  • U trenu smiruje svrbež.
  • Obnavlja kožnu barijeru zahvaljujući kombiniranom djelovanju Niacinamidea i karite maslaca u koncentraciji od 20%.
  • Obnavlja ravnotežu i stabilizira mikrobiom kože.

Za dugotrajan osjećaj ugode dječje kože sklone atopiji odaberite jedan prozvod i držite ga se. Nema potrebe koristiti više proizvoda u istom periodu ili slojevito. Ako odaberete  LIPIKAR Baume AP+, ciljano djelujete na primarne čimbenike kože sklone atopiji.

Posebnu pažnju obratite na kupanje Vaše bebe.

Za nadopunu i optimizaciju rutine njege kože Vaše bebe posebnu pažnju obratite na kupanje i čišćenje njihove kože:

  • Koristite vrlo blag gel bez sapuna kao što je  LIPIKAR Syndet AP+ primjeren za krhku kožu Vaše bebe.
  • Radije bebu tuširajte mlakom vodom umjesto da je kupate u pretoploj vodi.
  • Nakon pranja temeljito osušite kožu nježno tapkajući. To pomaže boljem upijanju aktivnih sastojaka  iz emolijensa.