#Be5 – jer ja sam čista petica!

Img_#Be5 – jer ja sam čista petica!

U ekskluzivnom intervjuu, pitali smo doktoricu dr.sc. Jelenu Meštrović Štefekov dr. med. spec. dermatologije zašto voli svoj život i zbog čega se osjeća dobro u svojoj koži te koje savjete u njezi kože želi podijeliti s čitateljicama.

5 RAZLOGA ZAŠTO SE DOBRO OSJEĆAM U SVOJOJ KOŽI:

clanak slika

1. Boravak u prirodi, treking, ljeta u planinama.

2. Muzika, bez koje bi život bio crno-bijeli film, koncerte, balet.

3. Dobru hranu, kuhanje, planiranje večere za prijatelje.

4. Subotu ujutro, najdraži dio tjedna, za sve one male stvari (koje život znače): kava s prijateljicama, obilazak knjižara, novih i starih mjesta u gradu, buket cvijeća i kolači za doma.

5. Svoj posao za koji kažem da bih ga radila i da dobijem na lotu (koji nikad ne igram), osjećaj samostalnosti i svrhovitosti koji mi daje (hvala mama!).

5 SAVJETA ZA NJEGU OSJETLJIVE KOŽE
DR.SC. JELENE MEŠTROVIĆ ŠTEFEKOV DR. MED. SPEC. DERMATOLOGIJE:

clanak slika

1. MINIMALIZAM. Osjetljiva koža voli minimalizam. Njegu treba svesti na samo nekoliko ciljanih preparata sa što manjim brojem sastojaka, jednostavnog i transparentnog sastava. I kozmetika koju koristite mora biti jednostavna: mineralni puderi, „suha“ kozmetika koja ostaje, ne „ulazi“ u kožu (izbjegavati tekuće teksture i vodootporne maskare). U slučaju osjetljive kože uistinu vrijedi pravilo „manje je više“.

2. TRANSPARENTNOST I TESTIRANJE. Uvijek provjerite sastav proizvoda koji namjeravate koristiti. Konzultirajte stručnu osobu, dermatologa ili farmaceuta. Preparati koji sadrže hijaluronsku kiselinu, ceramide, skvalan, centellu, B3, B5…. preparati su izbora. No to ne znači da će vam bilo koji preparat s tog sastava odgovarati. Zato ih prvo testirajte na ograničenom arealu kože. Ako nema reakcije nakon 48 sati možete ih koristiti.

3. NIŠTA AGRESIVNO. Izbjegavajte agresivne čistače, tonike, često pranje, vruću vodu, pilinge, bilo kakve grublje postupke.

4. HIDRATACIJA, HIDRATACIJA, HIDRATACIJA. Osjetljivu kožu hidratizirajte i više puta dnevno. Pod uvjetom da koristite preparate jednostavnog, „pročišćenog“ sastava ne možete pretjerati.

5. ZAŠTITA OD SUNCA. Osjetljiva kože jače reagira na sunce. Zaštitite je mineralnim SPF sredstvima, na bazi cinkovog oksida i titanijevog dioksida, SPF-a najmanje 30. Izbjegavajte preparate s kemijskim faktorima zaštite od sunca.

HYALU B5 SERUM
DERMOKOZMETIČKA NJEGA PROTIV BORA ZA PUNOĆU OSJETLJIVE KOŽE

proizvod slika

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci