Koža Vaše bebe

Osjetljiva po prirodi:
Iako je fiziologija Vaše kože i kože Vaše bebe ista, 
one funkcioniraju drugačije

Beba u središtu pažnje: 4 savjeta za nježnu i ugodnu kupku

Img_Beba u središtu pažnje: 4 savjeta za nježnu i ugodnu kupku

Kupanje bebe jedan je od glavnih koraka u njenoj dnevnoj njezi i higijeni. Vrijeme za kupanje je posebno vrijeme povezivanja i zajedništva što potiče bebino dobrostanje.

Jedna kupka dnevno na pravoj temperaturi

Kupka ne smije biti niti pretopla, što isušuje kožu, niti prehladna što je može učiniti neugodnom. Kupajte bebu  5-10 minuta na temperaturi od 37°.

Nježno, prilagođeno sredstvo za pranje

Uobičajeni sapun ima visok pH i jaku moć čišćenja koja može promijeniti hidrolipidni film kože.  Iz tog je razloga Dermatološki laboratorij La Roche-Posay formulirao  LIPIKAR Gel Lavant, gel za pranje koji nježno čisti i štiti kožu Vaše bebe istovremeno čuvajući njen pH.

Preporuka za kožu sklonu atopiji:

La Roche-Posay je formulirao proizvode koji zadovoljavaju potrebe vrlo suhe atopiji sklone kože. Najprije dodajte nekoliko kapi  LIPIKAR ulja za pranje u kupku za zaštitu kože bebe. Potom isperite bebinu kožu gelom LIPIKAR Syndet AP+, gelom bez sapuna koji čisti vrlo suhu kožu bez isušivanja.

Koristite vrškove prstiju

Za nježnije pranje i što manje trenja koristite vrškove prstiju pri pranju bebe za poseban trenutak bliskosti.

Nježno sušenje

Nježno tapkajte kožu čistim ručnikom, posebnu pažnju obraćajući na nabore kože kako biste izbjegli vlažna područja koja bi mogla oslabjeti epidermis.