0

MADEŽI I SUNCE: LOŠA KOMBINACIJA

Izlaganje suncu između djetinjstva i odrasle dobi utječe na broj i veličinu madeža koji se mogu pojaviti na koži. Međutim, veći broj madeža znači veći rizik od raka kože jer se u 35% slučajeva rak kože razvije iz već postojećeg madeža [1]. Stoga je izuzetno važno zaštititi djecu i mlade od sunca kako bi se pojava novih madeža svela na najmanju moguću mjeru. Osim toga, pretjerano izlaganje postojećih madeža suncu utječe na razvoj lezija koje se mogu pokazati kancerogenima. Stoga je također važno usvojiti dobre navike te zaštititi madeže od UVA i UVB zraka kao što to i činite sa svojom kožom.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Nacionalni sindikat dermatologa – venerologa).

ZAŠTITITE SVOJE MADEŽE

Kako bi zadovoljili ove osobito zahtjevne potrebe, stručnjaci iz laboratorija La Roche-Posay stvorili su spektar proizvoda za zaštitu od sunca Anthelios koje kombiniraju vrlo visoku zaštitu od UVA i UVB zraka. Anthelios je dostupan u različitim teksturama kako bi zadovoljio potrebe i očekivanja i najosjetljivije kože. Tražite obojenu kremu koja se brzo upija, ultralagan tekući fluid, mlijeko ili kremu za zaštitu osjetljive dječije kože?  Posjetite aplikaciju Sun diagnosis i pronađite zaštitu koja vam najbolje odgovara.
Kako bi vam pomogla da ostanete oprezni i pratite svoje madeže, aplikacija Mole Checker, koju je razvio La Roche-Posay, omogućava vam da označite madeže na koži te pratite njihov razvoj između odlazaka dermatologu. Imajte na umu da rano otkrivanje povećava šanse za izlječenje raka kože.

DOBRE NAVIKE ZA POSTIZANJE VISOKE ZAŠTITE TIJEKOM IZLAGANJA SUNCU

U 50 – 70% slučajeva rak kože nastaje zbog pretjeranog izlaganja UVA i UVB zrakama. Zato je izuzetno važno pridržavati se nekoliko jednostavnih pravila osim nanošenja proizvoda za zaštitu od sunca:

  • Ne izlažite se suncu između 12 i 16h
  • Potražite mjesto u hladu umjesto na suncu
  • Svaka dva sata nanosite proizvod za zaštitu od sunca
  • Svedite izlaganje djece suncu na najmanju moguću mjeru jer je njihova koža puno osjetljivija od kože odraslih. Odjeća (šeširi, majice kratkih rukava i sunčane naočale) je još uvijek najbolja zaštita od UV zraka

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Nacionalni sindikat dermatologa – venerologa).

LA ROCHE-POSAY se OBAVEZUJE

MY SKINCHECK

Posjetite myskincheck.org

v_push_skincheck.jpg