Zlatna pravila

Hladno lice zime - evo kako spriječiti isušivanje kože i stvaranje bora

Img_Hladno lice zime - evo kako spriječiti isušivanje kože i stvaranje bora

Njega lica zimi je obavezna, donosimo pet savjeta kako čuvati svoju kožu

Kada živa u termometru padne, ne možemo se zatvoriti u kuću ili stan i čekati ljepše i bolje vrijeme za svoju kožu. Niske temperature i hladan vjetar isušuju kožu lica i dolazi do pojave bora ili one postaju izraženije. Zbog toga je njega kože zimi izuzetno važna, a mi ti donosimo pet savjeta kako sačuvati svježinu i mekoću kože lica pri niskim temperaturama.

1. Čaša vode umjesto vruće čokolade

Kada padnu temperature, počnemo maštati o vrućoj čokoladi, nije nam na pameti čaša vode. Važno je da ostanemo hidratizirani kako bismo svojoj koži osigurali dovoljno vode da se ne bi počela isušivati i kako bismo spriječili pojavu novih bora.  Hidratacija je važna kroz cijelu godinu, neovisno o godišnjem dobu, a olakšat ćete si ako uz sebe uvijek imate bočicu s vodom.

2. Mala tajna je hijaluronska kiselina

Suha koža jedna je od neželjenih nuspojava zime, zato je važno pojačati njezinu njegu. Hranjivu njegu važno je utrljati u kožu, a ne samo nanijeti. Lagana masaža će ugrijati kožu i osigurati da krema ili serum prodru u sve slojeve. Područja oko očiju, nosa i usana prije će se isušiti nego ostatak lica i tu će se pojaviti prve bore zbog toga im se zimi posebno posvetite, a mala tajna koja će ti u tome pomoći je hijaluronska kiselina. 

Hijaluronska kiselina je molekula koja je sastavni dio stanica kože, a najveća snaga joj je privlačenje molekula vode i usporavanje starenja te stvaranja bora. Već u drugoj polovici dvadesetih godina stvaranje hijaluronske kiseline se smanjuje i koža je podobnija za stvaranje novih bora. Dr. Željana Bolanča preporučuje korištenje krema i seruma koji sadrže hijaluronsku kiselinu kako bi koža (p)ostala svježa i hidratizirana.

3. Kada padne snijeg, zaštita od sunca nam je još potrebnija

Ne želite da koža brže stari? Za sve one koji još nisu poslušali savjet kako i tijekom zime kožu treba zaštititi od sunca, zaštitni faktor trebao bi postati dio dnevne njege lica bez obzira na godišnje doba. Često mislimo da, ako ne osjetimo sunce, ono ne čini ništa loše našoj koži, ali UV zrake su uvijek prisutne i zbog njih naša koža brže stari.

4. Koristite piling za lice

Kako bi se svi hranjivi proizvodi upili u kožu, potrebno je ukloniti mrtve stanice, a zimi se za to preporučuje kemijski piling koji je manje agresivan od mehaničkog.

5. Tuširajte se toplom, a ne vrućom vodom

Vrući tuš jako je primamljiv na kraju napornog hladnog dana, ali ako je voda kojom se tuširamo vruća, ispire prirodna ulja kože i isušuje ju. Topla voda zadržava vlagu u koži, a ako ne možete odoljeti vrućem tušu neka ne traje duže od pet minuta i pobrinite da nakon tuširanja nahranite kožu. Proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu pomažu pri zaključavanju molekula vode i hranjenju stanica kože, ubrzavaju regeneraciju, potiču proizvodnju kolagena te ujednačavaju ten.

„Članak preuzet sa www.zena.rtl.hr

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci

La Roche-Posay preporučuje

Pogledajte sve proizvode
25333HYALU B5 SERUM4153337875583626Hyalu B5LICE/Bore i gubitak čvrstoće|Life-ChangersLICEBore i gubitak čvrstoće|Life-Changers0.00
hyalu
HYALU B5 SERUM packshot from Hyalu B5, by La Roche-Posay