3 pitanja za stručnjaka

I osjetljiva koža može biti lijepa

Img_I osjetljiva koža može biti lijepa

Iako se osjetljiva koža često povezuje s neuglednim kožnim simptomima (dehidracija, suhoća, crvenilo manje mrlje), može biti i lijepa sve dok je njega lica na prvom mjestu.

Sjaji li koža zbog hidratacije?

Hidratacija je nužna, bez obzira na tip kože

Ne − hidratacija, tj., opskrba vodom, od ključne je važnosti za zdravlje, a time i za ljepotu svih tipova kože. Međutim, nemaju svi tipovi kože jednaku potrebu za hidratacijom. Suhu kožu treba hidratizirati, ali i hraniti proizvodima za njegu lica bogatima masnim sastojcima. Mješovita, masna i koža sklona aknama zahtijevaju lagane emulzijske ili gelaste teksture. Ispravna hidratacija kože ograničava izlučivanje sebuma kod tih tipova kože. Razlog tomu je veća krhkost dehidrirane kože i njezina oslabljena funkcija barijere. Suočene s agresijom, mješovita, masna i koža sklona aknama stvaraju više sebuma kako bi se zaštitile i zbog toga postaju sjajnije.

Jesu li šminka i osjetljiva koža nekompatibilne?

Šminka nije zabranjena pod uvjetom da odaberete prave proizvode.

Osjetljiva koža loše reagira na utjecaje koji se inače dobro podnose, posebno na utjecaje koji mogu potaknuti kožne reakcije, poput alkohola, sintetičkih mirisa, kemijskih boja itd. Šminka nije zabranjena, no važno je koristiti proizvode koji su nježni prema osjetljivoj koži. Moraju djelovati hidratantno i zaštitno te imati hipoalergenu i nekomedogenu formulu koja ne masti. Kad se radi o teksturi, može biti vrlo tekuća ljeti, a zimi kompaktnija i s dobrim prekrivanjem. Napokon, bitno je svakodnevno skidati šminku, koristeći proizvod formuliran za osjetljivu kožu, poput mlijeka ili miscelarne otopine.

Je li koncept BB kreme dobro prilagođen osjetljivoj koži?

BB krema, koncept koji je savršeno prilagođen potrebama osjetljive kože

Mogli bismo čak reći da je taj koncept osobito prilagođen osjetljivoj koži. BB krema − ili balzam za prekrivanje nedostataka − koju je patentirala njemačka dermatologinja dr. Christine Schrammek, prvotno se koristila zbog svojih iscjeljujućih, umirujućih, zaštitnih i korektivnih svojstava nakon estetskih medicinskih zahvata poput laserskog ili piling tretmana. BB kremi, kombinaciji proizvoda za njegu lica i šminke, oduvijek je bilo suđeno da bude korištena na najosjetljivijoj koži.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci