0
Nazad laroche-posay.com

Novi dječji kutak posvećen poticanju samostalnosti kod  djece s kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Imaš li atopijski dermatitis i koža te svrbi? Izbjegavaj češanje!

Jesu li ti ikad rekli se prestaneš češati? Ali što ti više netko govori da se ne češeš, to se više želiš češati, zar ne? Češanje područja koje nas svrbi je tako olakšavajuće i ujedno umiruje svrbež - barem nakratko. No zašto ti svi onda govore da se ne češeš? Jedan od simptoma atopijskog dermatitisa je svrbež.

Img_Imaš li atopijski dermatitis i koža te svrbi? Izbjegavaj češanje!

Istina je da češanje izaziva mnogo više problema nego što ih rješava. Kada se češeš, noktima grebeš po površini kože i koža postaje upaljena (crvena i iritirana). I pogodi što? To pogoršava situaciju i koža te svrbi još više. Što se više češeš, više te svrbi, a svrbež postaje sve gori. I tako nastaje začarani krug svrbeža i češanja!

Što možeš učiniti u toj situaciji? Znaš da moraš nešto poduzeti - nepodnošljivo je! Kada osjetiš potrebu za češanjem, dohvati svoj Lipikar Stick AP+. Nanošenje na mjesta zahvaćena svrbežom će pomoći i umiriti stanje na koži. To je brzo rješenje bez svih problema koje bi ti češanje moglo donijeti. Osjećati ćeš se bolje za dvije sekunde, obećajemo.

Sljedeći savjet koji imamo za tebe je umjetnost odvraćanja misli. Najbolje rješenje je da nađeš nešto što možeš raditi s rukama, a da to nije češanje. Igraj igrice s prijateljima, okušaj se u ručnom radu ili uzmi olovku i crtaj! Dok god su ti ruke zauzete, nećeš misliti na svrbež!

v_article-1.jpg

Zadnji savjet koji ti možemo dati da zaboraviš na svrbež jest Mindfulness. Jeste li već čuli za to? Upitaj svoje roditelje ili učitelje za pomoć ili preuzmi aplikaciju koja će ti pomoći. Ovdje se radi o tome da zaustaviš dosadne ponavljajuće misli u svojoj glavi koje ti ponavljaju da se češeš te da uspiješ pročistiti svoje misli. Tako da možeš misliti o nečem ljepšem :)

v_article-102766612.jpg

Zato ne zaboravi, iako se češanje čini dobro rješenje na početku, ono je zapravo najgori neprijatelj tvoje kože. Što se više češeš, to će te više svrbiti! Tvoj Lipikar Stick AP+ je čarobni štapić kožu sklonu svrbežu, tako da posegni za njim i zaboravi ga! I na kraju, otkrij načine na koje možeš zaokupiti svoje ruke i zadržati svoje misli mirnima. Na taj način ćeš pobjediti naviku češanja dok si rekao keks!

v_article-102766612.jpg

Kako spavati uz atopijski dermatitis i svrbež je posebna priča.