#SaveYourSkin

Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Isprobajte, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu

Izlaganje suncu: maksimalna sigurnost za sve

Činjenica je da nismo svi jednaki kad je o suncu riječ: neki tipovi kože imaju viši prag tolerancije od drugih. No, bez obzira na Vaš fototip, prava Vas zaštita može spasiti od puno neugode.

Vrlo visoka UVA i UVB zaštita

Za maksimalnu svakodnevnu zaštitu od sunca La Roche-Posay osobama s osjetljivom kožom ili kožom sklonom alergiji na sunce preporučuje proizvod koji daje visoku zaštitu od UVA i UVB zraka.

UVB kao Burn (opekline)

UVB zrake su one koje uzrokuju opekline. Svijetli tipovi kože su na njih osjetljiviji i jače reagiraju te je potrebno koristiti visok zaštitni faktor poput SPF 50+ pri svakom izlaganju suncu. S druge pak strane, tamniji tipovi kože prirodno su bolje zatišćeni i mogu koristiti SPF 30 u vrijeme umjerenog sunčevog zračenja.

Zaštitni faktor odnosi se na trajanje zaštite: što je viši SPF, to duže zaštita traje. SPF 50 ili viši jednako jako štiti kao i SPF 30, no traje duže. Zapamtite i da zaštitna sredstva ne sprečavaju tamnjenje kože, a pošto je potrebno više vremena da se postigne preplanulost uz zaštitu, ona će dulje i trajati. Zašto si onda uskraćivati zaštitu?

4 zlatna pravila

  • Izbjegavajte izlaganje izmedu 12 i 16 h. To je period kad su UV zrake najopasnije.
  • Djecu držite u sjeni. Zbog njihove sigurnosti djecu mlađu od 3 godine ne bi trebalo uopće izlagati suncu.
  • Pokrijte se. Kad god je moguće, nosite neprozirnu odjeću uz šešire širokog oboda i sunčane naočale s filtrom.
  • Zaštitno sredstvo nanosite svaka 2 sata čak i ako je vodootporno. Ne zaboravite nanijeti dovoljno sredstva na stražnji dio vrata, uši i stopala.

UVA kao Age (starost)

UVA zrake nas prate cijele godine, bez obzira na lokaciju ili godišnje doba. Tu spadaju i duge UVA zrake: one su najuobičajenije i prisutne su cijele godine, čak i za oblačnog vremena, prodiru u središte epidermisa i uzrokuju nepovratna oštecenja kože. Odgovorne su i za fotostarenje. Bez obzira na fototip i različitu osjetljivost na UV zrake, opasnost je tu. Iz tog se razloga preporučuje svakodnevna zaštita dostatnog zaštitnog faktora.

Anthelios linija sa širokom paletom tekstura za svaki tip kože i sve uvjete izlaganja nudi i vrlo dobru zaštitu kroz svih svojih 27 proizvoda s još strožim omjerom anti UVB (SPF) i anti UVA (PPD) no što preporučuje Europska komisija.

Što je rangiranje faktora protiv UV zračenja?

  • Facebook