#SaveYourSkin

Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Isprobajte, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu

Djecu mlađu od 3 godine ne izlažite direktnom suncu.

v_article_3-experts (LP54466).jpg

Upravo tijekom djetinjstva koža je najosjetljivija za UV zrake. "Sunčev kapital" se brzo troši tijekom djetinjstva. Opekline u djetinjstvu aposlutno je potrebno izbjegavati. Savjet dermatologa je minimizirati opasnost.

Prema Vašem iskustvu obraćaju li roditelji dovoljno pažnje na opasnosti od sunca?

Mediji danas komuniciraju puno o opasnostima od sunca i svijest o opasnosti sunca raste.

No, na kraju ljeta često vidim opekline na dječjim licima i ramenima. To nije uvijek rezultat nerazumnog izlaganja suncu na plaži, vec posljedica izlaganja tijekom sportova (biciklizam, tenis)  kad su roditelji često manje oprezni.

Koje podatke dajete roditeljima o zaštiti od sunca?

Objasnim im da je dječja koža iznimno osjetljiva na sunce.

Što im je ten svjetliji (crvenokosa i plava djeca), to je veća opasnost. Zaštita stoga mora ljeti biti ista i kad je nebo lagano oblačno ili kad se djeca kreću okolo. Vrijeme kad je sunce najviše iznimno je opasno. U odrasloj dobi djeca će trpiti posljedice nezaštićenog izlaganja suncu.

Koje savjete imate za njih?

Djecu mlađu od 3 godine ne izlažite direktnom suncu.

Preporučujem sunčane naočale sa zaštitom od UV zraka, šeširić širokog oboda, majicu i zaštitno sredstvo visokog faktora na izloženoj koži. Ovaj proizvod mora biti učinkovit protiv UVB i UVA zraka, nanositi se u dovoljnim količinama i obnavljati svaka 2 sata. Djeca moraju često piti ukoliko je vruće i izbjegavati sunce izmedu 11 i 16h.

  • Facebook