3 pitanja za stručnjaka

Koja je razlika između vrlo osjetljive kože i kože sklone alergiji?

Img_Koja je razlika između vrlo osjetljive kože i kože sklone alergiji?

Što se događa na koži kad pacijent nanese proizvod na koji je alergičan?

Kažemo li da je osoba "alergična", to može navesti na pogrešan zaključak.  Ljudi su alergični na nešto određeno, nikad na sve. Kad neka tvar izazove alergijsku reakciju kože, na mjestima koja su bila u doticaju s alergenom javlja se jako crvenilo, popraćeno izlučivanjem i izražajnim svrbežom. U slučaju ponavljanja nanošenja, reakcija se širi, a simptomi pojačavaju. Postoje razni alergeni (nikal, krom, konzervansi, mirisi itd.). Pročitajte i o uzrocima pucanja i nadraženosti suhe i osjetljive kože.

Kako se ponaša koža u pacijenata s osjetljivom ili reaktivnom kožom?

U ovome slučaju nema mnogo vidljivih znakova na koži. Pacijenti uglavnom osjećaju zatezanje ili peckanje koje se pogoršava svaki put prilikom nanošenja kozmetičkog proizvoda. Ovaj osjećaj može postati stalnim i vrlo neugodnim. Često pogađa žene s tankom, svijetlom i suhom kožom, koje su k tome uznemirene i pod stresom. Pacijenti kažu da su „alergični na sve", međutim ovdje nije riječ o alergiji, nego jednostavno o prekomjernoj reakciji kože koja se javlja kao odgovor na mnoge proizvode.

Context

Budući da je važno razumjeti ovu pojavu, najprije im objasnim o čemu je riječ. U slučaju stvarnih alergija, mora se otkriti, a zatim i ukloniti, odgovorni alergen. Epikutani testovi često su nužni kako bi se dokazala alergija. Za reaktivnu kožu preporučujem nježna sredstva za čišćenje (prednost imaju losioni za čišćenje koji se ne ispiru te sprejevi koji sadrže termalnu vodu), kako bi se izbjeglo korištenje kozmetike koja nadražuje kožu. Preporučujem proizvode koji su posebno osmišljeni za osjetljivu kožu te čija formula sadrži tvari koje sprječavaju nadraživanje.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci