Usmjerenost na...

Korektivna šminka

Img_Korektivna šminka

Određene nepravilnosti kože žene doživljavaju kao pravi estetski hendikep. Dermatolozi danas mogu ponuditi rješenje za prekrivanje ovih nepravilnosti ─ korektivnu šminku.

Simptomi

Povišena potreba za puderima koji jamče visoko prekrivanje i visoku toleranciju

U bilo kojoj dobi žene se mogu suočiti s trajnim nepravilnostima kože ili povremenom sezonskom osjetljivošću. Ove se nepravilnosti manifestiraju na razne načine: od sitnijih nepravilnosti, kao što su ožiljci od akna ili podočnjaci, do estetski težih manifestacija, kao što su angiom ili vitiligo. U ovim je slučajevima vrlo važno posjetiti dermatologa. Liječnik će prepisati terapiju za patologiju i preporučiti šminku koja pruža visoku toleranciju i visoko prekrivanje.

Izvori

Poseban slučaj: nakon estetskih zahvata

U vrijeme kada plastična kirurgija postaje sve uobičajenija, žene traže sigurne i učinkovite proizvode. Ovisno o vrsti tretmana, tijekom nekoliko dana ili nekoliko tjedana žene teže učinkovitom prekrivanju crvenila uzrokovanog laserskim tretmanom ili drugim injekcijama protiv nastanka bora. Šminka koja prekriva jedno je od najboljih rješenja. Osim što pruža prekrivanje, formulirana je tako da zadovolji kriterij visoke tolerancije te ne umanjuje djelovanje proizvoda za njegu kože nakon estetskog zahvata.

Tretmani

Jednostavna navika šminkanja koja vraća samopouzdanje

Postotak pigmenata u puderima za prekrivanje značajno je veći od onog u uobičajenim puderima i obično se kreće od 25 do 30 %. Ovaj tip šminke jamči veće prekrivanje i pouzdanost te učinkovitije i na dulje vrijeme prekriva sve nepravilnosti. Zapravo, različite nijanse omogućavaju prekrivanje svih kategorija nepravilnosti: žuta neutralizira plavkaste nedostatke (tamne podočnjake itd.), dok zelena neutralizira crvenilo. Sve to bez efekta maske: formule ovih pudera sadrže određene pročišćene pigmente. Teksture, bilo tekućeg pudera ili pudera u prahu, vrlo su lagane, mekane i fine. Ne zagušuju kožu, lako se nanose i prilagođavaju se koži kako bi prekrile nedostatke, a da pritom ne opterećuju kožu.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci