3 pitanja za stručnjaka

Kako bi prekrili crvene nepravilnosti, svojim pacijentima preporučujem medicinsku šminku.

Img_Kako bi prekrili crvene nepravilnosti, svojim pacijentima preporučujem medicinsku šminku.

Danas se rozaceja i akne mogu uspješno liječiti. No crvene zone i ožiljci mogu ostati nakon terapija. Pacijenti ih često žele prekriti, na primjer tijekom terapije. Što činiti? Na naša pitanja odgovara dermatolog.

1. Je li prekrivanje praksa dermatologa?

Draža mi je riječ "šminka" nego "prekrivanje".

To je zapravo medicinska šminka. Prije nekoliko godina dermatolozi nisu preporučivali šminku. Danas znamo da ona unaprjeđuje kvalitetu života pacijenta. Postojeći proizvodi su bez mirisa, bez konzervansa i nekomedogeni, stoga ne predstavljaju rizik od nadraživanja i ne izazivaju osjetljivost. Svojim pacijentima preporučujem medicinsku šminku.

2. Koje savjete dajete?

Prije nanošenja bilo koje šminke, morate nanijeti podlogu.

Nakon toga nanosite korektivni puder, čija boja mora odgovarati boji Vaše kože. Puder se na lice nanosi nježno i u maloj količini. Kako biste neutralizirali crvene tonove, možete nanijeti malu količinu korektora prije nanošenja pudera. Za prekrivanje crvenila može se koristiti zelena kao komplementarna boja, a za jaču pigmentaciju kože žuta boja.

3. Općenito govoreći, na koji način medicinsku šminku prezentirate svojim pacijentima?

Sustavno o tome raspravljam sa svojim pacijentima dok razgovaramo naprimjer o laserskim tretmanima ili ako imaju ožiljke od akni.

Pacijentima objasnim da nema rizika od pogoršanja stanja. Dajem im da testiraju teksture proizvoda. Preporučujem da napravimo demonstraciju na crvenim predjelima. I pacijenti se uvijek oduševe rezultatima! Tada ih podučavam brzim i jednostavnim, osnovnim tehnikama nanošenja medicinske šminke.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci