Usmjerenost na...

Kožne alergije: sve veći problem koji se ipak može ublažiti

Img_Kožne alergije: sve veći problem koji se ipak može ublažiti

Alergije su tijekom posljednjih nekoliko godina u svim zemljama postale pravom epidemijom. Naročito su česte kod osoba s krhkom kožom, uzrokuju nadraženost pa čak i potkožne nepravilnosti. Intenzitet ovih problema koji se opetovano javljaju može varirati. Prikladan tretman ovisit će o vrsti utvrđenog alergena.

Simptomi

Od osjećaja bockanja do peckanja...

Gotovo 50 % francuskog stanovništva tvrdi da se suočava s alergijama na koži ili netolerancijom kože. Te se pojave manifestiraju osjećajem bockanja, nadraženosti, osjećajem peckanja i pojavom potkožnih nepravilnosti. Ove pojave uzrokuju nelagodu, čak i ako se tijekom pregleda čine blažima. Katkad se dijagnosticiraju kao blaži eritem, suhoća kože ili lagano ljuštenje.

Izvori

Preosjetljiva koža

Alergije su prekomjerna reakcija tijela na određene alergene. Sastav obrane netolerantne kože slabiji je od sastava obrane normalne kože, zbog čega je podložniji utjecajima. Alergije uzrokuju opetovane probleme koji se razlikuju po intenzitetu. Reakcije kože općenito su povezane s genima i okolinom. Posljedično, koža više članova iste obitelji često pokazuje vrlo slične reakcije.

Tretmani

Izbjegavajte svaki kontakt s alergenima

Jedini način da izbjegnete ovaj problem jest uklonititi svaki doticaj s utvrđenim alergenima. Ovisno o tvari koja izaziva nadraženost, propisat će se odgovarajući tretman. Pored tretmana, intenzivna umirujuća njega kože može biti učinkovita u hidratiziranju i smanjivanju reaktivnosti vrlo osjetljive i kože sklone alergijama.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci