0

LA ROCHE-POSAY PODUPIRE BORBU PROTIV RAKA KOŽE

La Roche-Posay, ključan je čimbenik u prevenciji raka kože jer organizira preventivne akcije i aktivno djeluje u suradnji s dermatolozima. U suradnji sa udrugom Euromelanoma već više od deset godina sudjeluje u organizaciji dana besplatnih pregleda madeža u Europi, na kojem sudionike nastoje informirati o rizicima nastajanja raka kože i načinima njegove prevencije. Dermatolozi dobrovoljno pregledavaju madeže, podižu svijest sudionika o rizicima pretjerane izloženosti UVA i UVB zrakama i govore o dobrim navikama koje pomažu da osoba ostane sigurna na suncu. A kako bi doprle do što većeg broja ljudi, ove se aktivnosti prenose i na ljekarne. Kao dio svakodnevne podrške, La Roche-Posay razvio je stranicu myskincheck.org. Na toj informativnoj stranici prilagođenoj korisnicima možete saznati više o raku kože, procijeniti razinu rizika i promatrati svoje madeže, kao i madeže članova obitelji.

GLOBALNA PODRŠKA DERMATOLOZIMA

La Roche-Posay podržava dermatologe osiguravanjem pristupa alatima i resursima koji pomažu u razvijanju stručnosti liječnika pri provjeri lezija na koži. U suradnji s Međunarodnim društvom za dermoskopiju, naš laboratorij pruža programe osposobljavanja za dermoskopiju koji su namijenjeni dermatolozima. Za postizanje globalnog širenja na stranici za liječnike UV-Damage.org, koju je kreirao La Roche-Posay, mogu se pronaći ilustrirane lekcije s komentarima.

ANTHELIOS: ZAŠTITA U SVRHU PREVENCIJE

Izlaganje suncu i UV zrakama potiče razvijanje madeža u kancerogene lezije: u 50 – 70% slučajeva rak kože povezan je s pretjeranim izlaganjem suncu te UVA i UVB zrakama. [2]

Postoji nekoliko dobrih navika koje omogućavaju zaštitu od sunca: ne izlažite se suncu između 12 i 16h, redovito nanosite proizvod za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom i na plaži nosite sunčane naočale šešir i majicu kratkih rukava.

Kako bi ponudio vrlo visoku razinu zaštite od UVA i UVB zraka, La Roche-Posay razvio je liniju proizvida Anthelios XL, novu generaciju proizvoda za zaštitu od sunca za osjetljivu kožu sklonu netoleranciji na sunce. Anthelios igra važnu ulogu u fotozaštiti, što dokazuje kliničkim istraživanjima od 21 studije, od kojih je 19 provedeno in vivo na bolestima prouzročenima izlaganjem suncu. Anthelios preporučuje 25.000 dermatologa diljem svijeta.

1 Udruga protiv raka, 22. svibnja 2014.

Zaštitite svoju djecu od ranog djetinjstva
Budući da 80% oštećenja kože nastaje prije 18. godine života, La Roche-Posay je razvio Anthelios Dermo-Pediatrics, liniju proizvoda posebno osmišljenu za zaštitu osjetljive dječje kože.


LA ROCHE-POSAY se OBAVEZUJE

MY SKINCHECK

Posjetite myskincheck.org

v_push_skincheck.jpg