La Roche-Posay gel za čišćenje ruku je „must have“ proizvod ove zime

Img_ La Roche-Posay gel za čišćenje ruku je „must have“ proizvod ove zime

Ovih dana čitamo o ponovnom pooštravanju preventivnih zdravstvenih mjera diljem svijeta, pa i kod nas, jer epidemiolozi s dolaskom zime predviđaju i nove pandemijske izazove. Kako pronaći ravnotežu između općeg zdravlja i zdravlja kože ruku uslijed potrebe učestalog pranja - otkrivaju nam La Roche-Posay stručnjaci.

Cijele ove godine intenzivno se podsjećamo da je pravilna higijena ruku i dalje osnovni korak u sprječavanju širenja infekcija, a u nadolazećem periodu nam slijedi i pooštravanje mjera prevencije. Važno je da ostanemo dosljedni držanju distance u interakciji s drugima, redovnom korištenju zaštitnih maski i naravno, učestalom pranju ruku. Svjetska zdravstvena organizacija je, osim standardnih preporuka, nedavno pokrenula i #SafeHands izazov na društvenim mrežama, kojim motivira javnost da dodatno vode računa o čistoći ruku.

Čiste ruke – pola zdravlja i samo minuta posla!

Sama učestalost higijenskih postupaka nije dovoljna da sačuvamo zdravlje, važno je da ih i pravilno provodimo.

„Kako bi pranje ruku bilo efikasno i rezultiralo uklanjanjem mikroorganizama, potrebno ih je pod mlakim mlazom vode trljati sapunom oko 60 sekundi, obuhvaćajući dlanove, stražni dio ruku, između prstiju, palca i zglobova“, naglašavaju eksperti brenda.

Iako su sapun i mlaka voda najpouzdaniji recept za čiste ruke, u praksi nam često nisu dostupni kada su potrebni. Iz tog razloga pojavljuju se gelovi za čišćenje ruku koje možemo koristiti u bilo kojoj prilici kao praktičnije, a jednako djelotvorno rješenje. Mala količina gela na bazi alkohola, kakav je La Roche-Posay gel za čišćenje ruku bez ispiranja, više puta tijekom dana, dovoljna je da ne moramo brinuti jesu li su nam ruke čiste nakon bilo koje aktivnosti.

Upotreba gelova, kao i drugih higijenskih sredstava općenito, može izazvati iritaciju ili isušivanje kože, koja je u zimskom periodu posebno osjetljiva. Zato je važno da promišljeno biramo higijenske proizvode, kako bismo osim prema općem zdravlju, ostali odgovorni i prema koži naših ruku, objašnjavaju stručnjaci iz La Roche-Posay laboratorija.

„Osim osnovne alkoholne komponente koja će biti odgovorna za uklanjanje prljavštine i mikroorganizama s kože ruku, dobri gelovi također sadrže komponente koje čuvaju njenu vlažnost, kao što je glicerol“, pojašnjava mr. ph. Ana Kovačević, menadžerica za edukacije i znanstvenu komunikaciju brenda La Roche-Posay.

Glicerol ima sposobnost vezanja vode iz okoline i iz donjih slojeva kože te tako poveća sadržaj vode u površinskim slojevima kože, čime je spriječeno isušivanje kože na rukama“, dodaje.

La Roche-Posay hidroalkoholni gel za suho pranje ruku je dvostruko primjereno rješenje, jer je napravljen po efikasnoj i dermatološki testiranoj formuli, koja jamči da njegovom upotrebom ne izlažete svoju kožu riziku od iritacije. Njegova izbalansirana formulacija, u koju su uključene obje važne komponente – i alkohol i glicerin, čini ga pouzdanim saveznikom u nadolazećem, izazovnom periodu za vaše ruke. Dolazi u tubi od 100 mililitara koju lako možete spremiti i uvijek imati uz sebe.

Možda vam se činilo kako ćete ove zime morati birati između epidemiološki odgovornog pristupa i njegovane kože ruku, ali uz La Roche-Posay, dovoljno je napraviti jedan pametan izbor i bit ćete na dobitku u svim područjima zdravlja.

PREPORUČUJEMO:

Cicaplast gel za čišćenje ruku

Hidroalkoholni gel koji čisti ruke uz učinkovitu i dermatološki testiranu formulu
Formula koja sadrži etanol i glicerin koji umanjuje isušivanje kože ruku.

clanak slika

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci