La Roche-Posay termalna voda smirujućih i antioksidacijskih svojstava

La Roche-Posay termalni centar: čudesna snaga prirodne izvorske vode

Img_La Roche-Posay termalni centar: čudesna snaga prirodne izvorske vode


Termalna voda iz mjesta La Roche-Posay korištena je po prvi puta u njezi kože 1928. godine, a poznata je tisućljećima zbog brojnih blagodati koje nudi koži. Osnovno je sredstvo u liječenju brojnih stanja kože poput ekcema ili psorijaze, a njena iznimna svojstva daju trenutni osjećaj ugode tisućama posjetitelja termi koji borave u Termalnom centru La Roche-Posay svake godine.

Legenda stavljena na znanstveni test


Smatra se da je Bertrand du Guesclin, vrhovni zapovjednik vojske Karla  V., otkrio izvor na povratku iz španjolskog ratnog pohoda krajem 14. stoljeća: kažu da je njegov konj koji je patio od ekcema uronio u vodu i zauvijek se izliječio. Legenda mora da je bila barem djelomično istinita jer su 1879. godine terme koje su izgrađene koje desetljeće ranije proglašene javnim dobrom.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_01.jpg


Tek je mnogo godina kasnije legendu o prirodnoj čudotvornoj vodi postepeno potvrdila moderna znanost. Zahvaljujući svojim svojstvima djelovanja na imunološki sustav sprečava djelovanje upalnih medijatora i jamči trenutačni smirujući učinak. Jednako tako jedina je termalna voda na svijetu koja ima toliku koncentraciju selena neusporedivih antioksidacjskih svojstava i savršena je za borbu protiv starenja kože i oksdacijskog stresa.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_03

100% dermatološki spa


S 8.000 posjetitelja godišnje od kojih su trećina djeca, Termalni centar La Roche-Posay danas je vodeći termalni dermatološki centar za osjetljivu i krhku kožu.
Uz 
 
***Nenadmašna svojstva La Roche-Posay termalne vode**
 
**Pacijenti uživaju u tretmanima koje provodi  9 dermatologa uključenih u svaku etapu liječenja.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_04.jpg

Jedna voda za liječenje različitih stanja kože


Kao međunarodno priznat dermatološki centar specijaliziran za liječenje bolesti kože, Termalni centar La  Roche-Posay pacijentima nudi različite tipove boravaka od kojih većinu pokriva francuski sustav javnog zdravstva. Gotovo  dvije trećine posjetitelja termi dolazi smiriti ekceme ili psorijazu, kožna oboljenja koja su posebno vidljiva i imaju velike posljedice na kvalitetu života oboljelih. Sveukupno 50% termalnih dermatoloških tretmana u Francuskoj obavlja se ovdje.


Od 2009. godine termalni centar prima i pacijente koji se liječe od karcinoma. Cilj mu je vratiti osjećaj ugode i pokretljivost dijelovima tijela s ožiljcima i smanjiti nuspojave na koži povezane s radioterapijom (zračenjem) ili kemoterapijom. Gotovo 5.000 ljudi prošlo je ovaj inovativan tretman za oporavak od karcinoma. To je brojka koja dočarava sve veće povjerenje onkologa prema nevjerojatnim dobrobitima La Roche-Posay termalne vode.

Iznimna certificirana čistoća


La Roche-Posay termalna voda prolazi prosječno 1.000 testova godišnje. Cilj je osigurati kvalitetu cijele godine. Toliko je čista da je posjetitelji čak i piju na izvoru tijekom boravka.


Voda službeno priznata od 17. stoljeća


  • 1617. godine je Pierre Milon, liječnik Henrika IV i Luja XIII, otišao napraviti prve analize nad La Roche-Posay termalnom vodom.

  • Početkom 19. st. je Napoleon, kasnije general Bonaparte, na svom povratku iz Egipta tamo izgradio termalnu bolnicu kako bi liječio kožne bolesti svojih vojnika.

  • 1897. godine lokaciju je službeno priznala Francuska medicinska akademija.

  • 1905. godine otvoren je prvi termalni centar.

  • 1913. godine Francuska medicinska akademija službeno je proglasila
    La Roche-Posay termalnim gradom.