0
Nazad laroche-posay.com

Novi dječji kutak posvećen poticanju samostalnosti kod  djece s kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Najbolja odjeća za kožu sklonu atopijskom dermatitisu

Jesi li znao da odjeća u ponekim slučajevima obavlja vrlo bitan posao za tvoju kožu? Vatrogasci nose posebne uniforme koje ih štite od vatre. Policajci nose reflektirajuće prsluke kako bi ih automobili mogli lako primjetiti. Astronauti nose posebna odjela kako bi mogli disati tamo gdje nema zraka! Ako imaš kožu sklonu svrbežu, tvoja odjeća također mora obavljati bitan posao - treba pomoći tvojoj koži da se osjeća sretno i ugodno! Kako bismo ti pomogli s time, donosimo ti najbolje savjete!

Img_Najbolja odjeća za kožu sklonu atopijskom dermatitisu

Savjet broj 1: Pokušaj smanjiti slojeve odjeće!

Kada je vani hladno, roditelji nam najčešće govore da se utoplimo s nekoliko slojeva odjeće. Ali ako nosiš previše odjeće, ubrzo ćeš se početi znojiti. Kada naša koža ostaje znojna duže vremena, to pogoršava stanje kože sklone svrbežu - što automatski znači mnogo češanja! Zato se obuci toplo, ali nastoj ispod svog pulovera nositi pamučnu majicu kako bi mogao skinuti pulover ukoliko ti postane prevruće.

v_article-497534880.jpg

Savjet broj 2: Pamuk je tvoj najbolji prijatelj!

Koža zahvaćena svrbežom voli svježi zrak, zato ti preporučamo nošenje odjeće koja joj dopušta da diše. Materijal koji najbolje propušta zrak do kože je pamuk. Također je lagan tako da spriječava pretjerano zagrijavanje i znojenje. Zamoli svoje roditelje da provjeravaju etiketu sa sastavom odjeće prije kupovine. Vunu i sinteku svakako izbjegavati! Iako je to teško u sportskim aktivnostima.

v_article-627036368.jpg

Savjet broj 3: Ljeti nosi kratke hlače i majice s kratkim rukavima

Kada je vrijeme toplo i sunčano, zabavno je nositi laganu odjeću poput kratkih hlača i majica koje omogućavaju tvojoj koži da diše. Ne treba ti biti neugodno ako pokažeš svoju osjetljivu kožu. Svi ljudi su različiti, mnogi imaju razne ožiljke i madeže na svom tijelu! Malo izlaganja suncu može pomoći koži sklonoj svrbežu, zato se pobrini da uživaš na svježem zraku! Ali svi, pogotovo djeca, bi trebala posebno paziti pri izlaganju suncu.

v_article-4.jpg

Savjet broj 4: Reci NE uskoj odjeći i etiketama koje grebu!

Uska odjeća bi mogla iritirati kožu i radi toga bi se mogao još više češati. Odaberi širu odjeću i omogući svojoj koži da diše. Također, predlažemo da ukloniš sve etikete koje bi te mogle iritirati ili grebsti!

v_article-5.jpg

Savjet broj 5: Kako prati odjeću?

Savjetujemo da ne nosiš novu odjeću bez da ju prije opereš jer postoji mogućnost da ima na sebi kemikalije koje bi mogle iritirati kožu. Neke od tih kemikalija mogu uzrokovati i fotoosjetljivost. Predlažemo da zamoliš svoje roditelje da prilikom pranja odjeće koriste nebiološke deterdžente bez dodataka parfema. Isto vrijedi i za omekšivače rublja. Što se tiče sušenja, ukoliko je moguće, koristi sušilicu budući da omekšava odjeću.

v_article-670051324.jpg

Savjet broj 6: Vodi računa o svojoj piđami!

Kad bolje razmislimo, velik dio svog života provodimo u krevetu, čak do 10 sati svakodnevno! Zato je bitno voditi računa o tome kakvu piđamu nosimo. Poput odjeće, preporučamo lagane, pamučne i prozračne piđame.  Neke piđame imaju etikete koje grebu - one nikako nisu dobre za tvoju kožu pa predlažemo da ukoliko je potrebno, okreneš piđamu na drugu stranu. Možda pokreneš novi modni trend u svojoj obitelji. :)
Nadamo se da će ti ovi savjeti pomoći prilikom odabira odjeće te da će to pomoći tvojoj koži. I zapamti, čim osjetiš svrbež, dohvati svoj Lipikar Stick AP+!

v_article02_para06.jpg