Moj dnevnik osjetljive kože

Osjetljiva koža i proizvodi za dnevnu njegu: prijatelji ili ne?

Img_Osjetljiva koža i proizvodi za dnevnu njegu: prijatelji ili ne?

Kod sve većeg broja žena u svim dobnim skupinama, sa svim tipovima kože i na svim kontinentima njega kože postala je sinonimom za stres. Kad se čini da osjetljiva koža ne podnosi ništa, bez obzira kako neškodljivi proizvodi bili, kad prijete reakcije crvenila, bockanje, pa čak i bol, dolazimo u napast očistiti police kupaonice od hidratantnih njega i šminke i odustati!                                                                                                                                      
No istina je, možda i više od svega, da je osjetljivoj i alergičnoj koži potrebna stručna svakodnevna njega za obnovu njene zaštitne barijere i obranu od agresora. Nastavite čitati i dozvolite da vas s punim povjerenjem tijekom dana vodimo korak po korak kroz njegu primjerenu vašoj koži.

Proizvodi za njegu osjetljive kože: najbolja sredstva za čišćenje, hidrataciju i make-up

Korak 1: savršeno čišćenje bez guljenja kože

Tijekom noći Vaša koža nakuplja sebum i mrtve stanice na svojoj površini. Kako biste dan započeli svježeg lica bez uklanjanja zaštitnog hdrolipidnog filma s kože, koristite nježno mijeko za čišćenje, micelarnu vodu ili kruti sindet. Ovi proizvodi ne sadrže surfaktante i ujednačenog su pH koji poštuje prirodni kiseli pH kože.

Korak 2: Hidratacija uz minimalističke formule

Obnovite krhku zaštitnu barijeru hidratantnom njegom minimalističke formule pošto proizvodi s mirisima, bojilima i alergenima poput nikla mogu uzrokovati osjetljivost kože. Hermetička ambalaža spriječit će kontaminaciju i omogućiti da formula ostane sigurna. Otkrijte Toleriane Ultra. Pogledajte i najnovije aktivne sastojke za smirivanje hiperosjetljivih živaca osjetljive kože. Otkrijte Toleriane Sensitive.

Korak 3: Odaberite primjerenu zaštitu od sunca i zagađenja

UV izlaganje može pogoršati osjećaj neugode i crvenilo kod osjetljive kože. Pobrinite se da primjerena zaštitna njega postane dio Vaše svakodnevne rutine.  Koristite lagane, tekuće teksture kako biste izbjegli prekomjerno trljanje, i to s barem SPF30 UVA/UVB zaštitom. Najnaprednija dermokozmetička rješenja nude i teksture „otporne na zagađenje“ koje sprečavaju lijepljenje nadražujuće prašine na kožu i aktivaciju oksidacijskog stresa.

Korak 4: otkrijte make-up primjeren potrebama osjetljive kože

Osjetljiva koža sklona je rumenilu i crvenilu i koristi joj visokotolerantni večernji makeup. BB i CC kreme ispitane na osjetljivoj koži savršeno su primjerene jer pomažu pri obnovi njene zaštitne barijere i nude dosta visok SPF. Neke od najnaprednijih formula na tržištu sadrže i aktivne sastojke protiv crvenila kao što su Ambophenol koji trenutno i dugotrajno korigira ton kože. Otkrije Rosaliac.

Korak 5: Neka Vam prva pomoć bude pri ruci

Termalni sprej poput ovog džepnog dragulja nosite sa sobom kao prvu pomoć. Koristite ga kad god je vašoj koži potrebno smirivanje ili izbjegavanje mogućeg izbijanja bubuljica. Svidet će vam se i njegovo smirujuće i osvježavajuće djelovanje nakon čišćenja ili vježbanja u teretani. Otkrijte Termalnu vodu.

Korak 6: Probudite se sutra sa smirenom kožom

Čini li vam se da je vaša koža nakon buđenja nadražena? Nije slučajnost što mnoge žene najprije ujutro osjete osjetljivost svoje kože. Noću se osjetljiva koža bori da neutralizira slobodne radikale koje je nakupila tijekom dana. Usto, histamin - molekula koja potiče svrbež i crvenilo - nahrupljuje neposredno prije buđenja. Rezultat? Koža koja ujutro pecka, svrbi i zateže, kao da nije uopće spavala! Za smirivanje iritacija osjetljivu kožu smirite tijekom noći posebnim dermokozmetičkim rješenjem koje će pročistiti kožu od od slobodnih radikala i smiriti upalu i živčane impulse.  Naposljetku, i osobe s osjetljivom kožom zaslužuju da se probude izgledajući i osjećajući se svježe!