Za bolji život osjetljive kože

Osjetljiva koža: vjerujte svom osjećaju


Osjetljiva ili problematična (netolerantna, atopična ili sklona aknama) koža podrazumijeva poseban i individualan osjećaj kojeg je nekad teško pretočiti u riječi. No, Dermatološki laboratorij La Roche-Posay smatra da je potrebno uzeti u obzir i psihološki aspekt što je glavni korak u ponudi inovativnog i učinkovitog rješenja ljudima s iznimno osjetljivom kožom.

Kvalitetan život bez obzira na simptome


Kao što je pokazala studija koju je sponzorirao Dermatološki laboratorij La Roche-Posay, preko 50% žena danas tvrdi da ima osjetljivu  kožu*. Ova je osjetljivost uzrokovana povećanim odgovorom epidermalnih živčanih završetaka i opadanjem praga reakcije** i očituje se u kliničkim znakovima kao što su crvenilo, iritacije itd. Suočen s tim znakovima Dermatološki laboratorij La Roche-Posay svakodnevno si postavlja za zadatak uspostavljanje savršene ravnoteže između učinkovitosti i tolerancije  za sve svoje formule.

No, uz sve ove kliničke znakove koje može ustanoviti dermatolog i osjetljivost kože, baš kao i mnoga dermatološka stanja (atopija, ekcem, akne, rozaceja itd.), može imati neugodan utjecaj. Kvaliteta sna, samopouzdanje, manja učinkvitost u školi ili na poslu itd.: posljedice problema s kožom mogu ponekad narušiti kvalitetu života i njihov je utjecaj podcijenjen. Nama je neprihvatljivo ne reagirati jednako odlučno kao i na same simptome.

Vizionarsko pomagalo: indeks kvalitete života


Dermatološki laboratorij La Roche-Posay svjestan je problema mjerenja utisaka svake pojedine osobe te je odlučio koristiti znanstveno analitičku mrežu. Iz tog smo razloga odabrali patentirani alat koji se koristi na brojnim medicinskim područjima za mjerenje povezanosti kliničkih znakova i negativnih učinaka na svakodnevni život: indeks kvalitete života.


U različitim etapama procjene naših proizvoda za njegu kože dobrovoljci su ispunjavali upitnik o različitim apektima u njihovom svakodnevnom životu: negativni osjećaji, poremećaji sna, društveni život itd. Usporedbom rezultata dobivenih na početku i na kraju ispitivanja uspjeli smo izmjeriti učinkovitost naših proizvoda na kvalitetu života pacijenata. Ova metoda omogućuje razvoj prilagođenih terapeutskih programa koji su učinkovitiji i precizniji te zadovoljavaju sve potrebe osjetljive kože, od kliničkih znakova do psihološkog utjecaja.

Pratimo Vas na putu k blagostanju


Uz prilagođene i učinkovite proizvode nježne prema koži La Roche-Posay nudi radionice osobama s patološkim stanjima tijekom kojih mogu naučiti prihvatiti svoj izgled zahvaljujući tehnikama korektivnog make-upa i usvojiti svakodnevna pravila za ugodniji život.

*Studija provedena na preko 3.000 žena u Kini, Brazilu, SAD-u, Njemačkoj i Francuskoj.
**Istraživački centar L’Oréal.