Usmjerenost na...

Oslabljena koža, ponavljana oštećenja: usmjereno djelovanje radi obnavljanja kože

Img_Oslabljena koža, ponavljana oštećenja: usmjereno djelovanje radi obnavljanja kože

Svakodnevno izlaganje vanjskome štetnom djelovanju i štetnim tvarima nadražuje i slabi kožu na rukama i usnicama te može imati daljnje posljedice. Nakon što je oslabila, koža može imati jake reakcije na nove vrste štetnog djelovanja ili na tvari koje nadražuju, što može uzrokovati i pojavu potencijalno ozbiljnih bolesti. Kako bismo pomogli koži obnoviti zaštitni sloj i učinkovito je zaštitili, La Roche-Posay ima rješenje: proizvodi CICAPLAST Mains i CICAPLAST Levres, u kombinaciji s brojnim usmjerenim djelovanjima.

Fizički poslovi

kad hidratacija više nije dovoljna

Koža na rukama ima nekoliko lojnih žlijezda. Često je izložena naporu, fiziološki je vrlo osjetljiva i stalno je izložena štetnom djelovanju. Kod nekih poslova koji mogu grubo djelovati na ruke, ovo slabljenje može izazvati čak i kronični dermatitis. Zdravstveni djelatnici, fizički radnici, frizeri, pekari, itd., stalno su u dodiru s otapalima, deterdžentima i agresivnim sredstvima za čišćenje. Ruke koje su postale preosjetljive mogu spriječiti djelatnika u obavljanju posla. Za zahtjevnije ruke poput ovih, koje su posebno izložene, hidratacija nije dovoljna. Potrebno je dvostruko djelovanje koje će pružiti i zaštitni površinski sloj i intenzivnu obnovu.

1. savjet

Odaberite proizvod za njegu kože koji je posebno oblikovan za djelatnike

Proizvod CICAPLAST Hands djeluje poput zacjeljujućega zaštitnog sloja koji ublažava, štiti i obnavlja zaštitni sloj kože na preopterećenim rukama koje su oštetila štetna djelovanja kod kuće i na poslu. Nudi dugotrajnu zaštitu koja traje i do dva sata* i trenutno ublažava već nakon prve primjene. Prekriva kožu slojem poput "zaštitne rukavice" zahvaljujući nemasnoj, neljepljivoj teksturi koja stvara sloj. Brzo se upija, otporan je na pranje i mehaničko trenje. Istovremeno učinkovit i praktičan, proizvod CICAPLAST Hands testiran je na najzahtjevnijim rukama djelatnika i njima je odobren.
*Sloj ostaje na koži nakon dva sata rada. Izvor: Prikaz ruku dobrovoljaca pod skenirajućim elektronskim mikroskopom nakon 15 minuta i nakon dva sata.

Odaberite prave rukavice

Svaki dan koristimo ruke pri pranju, kuhanju, popravljanju i čišćenju doma. Budući da se njima stalno služimo, one se mogu jako oštetiti što može izazvati i kronični dermatitis. Opasnost od ozbiljnih posljedica još je veća kod ljudi koji se bave fizičkim radom. Uz nanošenje kreme CICAPLAST Hands važno je da odaberete i odgovarajuće rukavice za svoje aktivnosti: kod kuće ili na poslu, za medicinsku ili industrijsku zaštitu, za rad s alatom ili kemikalijama, itd. Isto tako je vrlo važno da redovito mijenjate rukavice kako biste uvijek imali korist od optimalne zaštite.

2. savjet

Nosite rukavice po noći

Večer je idealno vrijeme za njegu kože jer koža tada stupa u stanje obnavljanja tijekom noći. Nanesite velike količine CICAPLAST Hands kreme i dobro je umasirajte u manjim količinama kako bi se potpuno upila u kožu.

Iznimno suhe usnice

zacjeljivanje i zaštita

Usnice su neprestano previše izložene. Isto tako sadrže jako malo melanina za zaštitu od UV zraka.  Vanjski klimatski čimbenici kao obično ispuhivanje nosa ili nanošenje šminke mogu izazvati bolan i neugodan osjećaj. Neki tretmani, poput tretmana protiv akni izotretinoinom, sadrže aktivne sastojke koji isušuju kožu i mogu uzrokovati teške upale. Primjer takvih upala jest heilitis koji se često javlja kod ispitanika koji se liječe izotretinoinom. Može se pojaviti u različitim oblicima, od obične deskvamacije usnica do erozivne upale i upale s fisurama. Usnicama koje su na ovaj način postale iznimno suhe i osjetljive potrebno je dvostruko djelovanje koje će pružiti zaštitni površinski sloj i intenzivnu dugotrajnu obnovu.

3. savjet

Odaberite tretman koji je oblikovan za suhe, nadražene i ispucane usnice

Proizvod CICAPLAST Lips zaštitni je obnavljajući balzam koji ublažava, štiti i pomaže obnoviti epidermu usnica te ispucana, nadražena i oštećena područja. Bogata kremasta tekstura čisti je užitak za kožu. Stvara ublažujući, bezbojan zaštitni sloj na usnicama koji potiče obnavljanje i pruža trenutačan osjećaj ugode i mekoće. Usnice se osjećaju ugodno i do 12 sati nakon nanošenja*, čak i dok jedete ili se smijete. Koso rezani vrh, savršeno prilagođen obliku usnica, omogućava iznimno precizno nanošenje. Učinkovitost je testirana na usnicama ispitanika koji se liječe izotretinoinom. Proizvod CICAPLAST Lips višenamjenski je proizvod i može se nanositi na konture usta, nosnica i filtruma, malog dubljenja između gornje usnice i nosnica.
*Prema samoprocjeni 40 ispitanika, nakon četiri tjedna uporabe

Čuvajte se klimatskih čimbenika

Zato jer je najranjivija, osjetljiva koža usnica prva osjeti posljedice od vanjskih klimatskih čimbenika. Vjetar, hladnoća i sunce, u kombinaciji s ekstremnim temperaturama, izazivaju nadraženost i oštećenja. Nakon što koža oslabi, učinci vrućine i hladnoće mogu pogoršati njezino stanje. Tijekom zime, kad ste vani, zaštitite usta i nos šalom. A dok ste u zatvorenom prostoru, izbjegavajte prostorije koje su pregrijane. Tijekom ljeta nemojte pretjerano koristiti klimu. I nemojte zaboraviti nanositi odgovarajuću zaštitu od sunca protiv UV zraka.

4. savjet

Izbjegavajte naglo izlaganje izrazito visokim ili niskim temperaturama

Od izrazito visokih ili niskih temperatura još jači utjecaj imaju velike razlike između temperatura. Tijekom zime ne izlazite van ako niste zaštitili lice kako biste izbjegli naglu promjenu iz hladnog u toplo i obrnuto. Ako vam je lice hladno, ne koristite vruću vodu da biste se zagrijali. Čak i tijekom ljeta uvijek koristite toplu vodu za lice.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci

La Roche-Posay preporučuje

Pogledajte sve proizvode