PRIJAVE ZA ŠKOLU ATOPIJE 2018.

Img_PRIJAVE ZA ŠKOLU ATOPIJE 2018.

PRIJAVITE SE AKO VAŠE DIJETE IMA PROBLEMA S KOŽOM SKLONOJ ATOPIJI!

Razdoblje prijave za Lipikar školu atopije otvoreno je od 1.4.2018. u 00.00 h do 30.4.2018. u 23.59h.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje tako što će u navedenom razdoblju Organizatoru dostaviti sljedeće materijale:

  • Popunjen formular za prijavu, koji se nalazi na web stranici www.laroche-posay.com.hr/lipikar_obitelji,
  • Odluku nadležnog organa kojim se postavlja staratelja djetetu – u slučaju da dijete ima staratelja,
  • Medicinsku dokumentaciju kojom se potvrđuje da prijavljeno dijete pati od atopijskog dermatitisa. To podrazumijeva izračun SCORAD indexa, specijalistički nalazi i povijest bolesti, status oboljenja, rezultati alergoloških testova ako postoje vezane alergije.
  • Motivacijsko pismo u kojem kandidat može opisati atopiju kod svog djeteta, kako atopija utječe na svakodnevni život djeteta i okoline te objasniti zašto bi trebao sudjelovati u Lipikar školi atopije.
  • Motivacijsko pismo može biti u tekstualnom obliku, u obliku prezentacije ili u obiliku video zapisa.

Traženi materijali mogu biti dostavljeni Organizatoru u elektronskom obliku, na e-mail adresu [email protected] (NAZNAKA U POLJU TEME/SUBJECTA: »Prijava na Lipikar školu atopije«) ili u fizičkom obliku,
na adresu L'Oreal d.o.o., Zavrtnica 17, 10000 Zagreb, La Roche-Posay, PRIJAVA ZA LIPIKAR ŠKOLU ATOPIJE.

Formular za prijavu, potrebno je preuzeti OVDJE.
Razmatrat će se samo prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju.

RANGIRANJE I IZBOR SUDIONIKA

Razdoblje prijave završava nakon 30.4.2018. u 23.59.h te će se pristupiti pregledu dokumentacije i odabiru sudionika.

Odabir djece koja će sudjelovati u Lipikar školi atopije donijet će se prema 2 kriterija.

  • Medicinski, gdje će Povjerenstvo uzeti u obzir težinu bolesti, a prema pristigloj dokumentaciji.
  • Motivacijski, gdje će Povjerenstvo uzeti u obzir pristigle materijale.

Odluku o djeci koja će biti odabrana za sudjelovanje u Lipikar školi atopije donijeti će neovisna komisija sastavljena od stručnjaka iz područja dermatologije, psihologije i nutricionizma. Stručna komisija rangira pristigle prijave djece koja će u pratnji jednog roditelja ili skrbnika sudjelovati u radionici Lipikar ŠKOLA ATOPIJE NA LOŠINJU. Komisija će odabir sudionika izvršiti do 7.5.2018. godine. Roditelji / skrbnici odabrane djece će o tome biti obavješteni putem kontakt telefona ili slanjem e-maila. Roditelji / skrbnici djece morat će poslati povratnu informaciju o pristanku na sudjelovanje u Lipikar školi atopije najkasnije do 11.5.2018. U slučaju da se roditelji / skrbnici ne jave do navedenog termina, automatski će se smatrati da ne pristaju na sudjelovanje u Lipikar školi atopije. Ukoliko želite saznati više o pravilima programa kliknite ovdje.

STRUČNA KOMISIJA

Upoznajte tim stručnjaka koji će odabrati učesnike Lipikar škole atopije.

DR Nives mini

Prim. dr. sc. Nives Pustišek je specijalist dermatolog i venerolog te subspecijalist dječje dermatologije, zaposlena u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Najuže područje interesa prim. Pustišek je atopijski dermatitis. U Klinici je organizirala strukturirani edukacijski program za oboljelu djecu i roditelje pod nazivom "Škola o atopiji". U veljači 2016.g. prim. Pustišek je obranila doktorsku disertaciju pod naslovom „Utjecaj strukturirane edukacije na klinički tijek atopijskoga dermatitisa u dječjoj dobi“, za koju je i dobila Dekanovu nagradu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2016/2017g. U svome radu prim. Pustišek naglašava značaj psihoterapijskog pristupa u liječenju bolesti kože. Koža je organ u direktnoj komunikaciji s vanjskim i unutarnjim svijetom pojedinca, ona ocrtava naše emocionalno stanje, napetost, strah, nelagodu i slično i upravo se zato prim. Pustišek odlučila za edukaciju u području bihevioralno kognitivne terapije. Autor je i koautor brojnih stručnih/znanstvenih radova i publikacija iz područja dermatologije i venerologije te dječje dermatologije kao i priopćenja na kongresima u Hrvatskoj i inozemstvu. Predavala je na brojnim kongresima i tečajevima. Aktivno sudjeluje u radu Hrvatskog dermatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora, od 2008.g. i tajnica Društva te sudjeluje u organizaciji brojnih znanstvenih i stručnih skupova. Od 2011.g. član je Povjerenstva za kvalitetu zdravstvene zaštite Klinike za dječje bolesti Zagreb, a od 2013.g član je Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-om. Član je Europske akademije za dermatologiju i venerologiju i Europskog društva za pedijatrijsku dermatologiju.             Prim. Nives Pustiek je izrazito aktivna u edukativnom radu. Od 2003.g. zajedno sa stručnjacima i osobljem Centra za reproduktivno zdravlje Klinike za dječje bolesti Zagreb suosnivač je i član Udruge za promicanje edukaciju i zaštitu spolnog reproduktivnog zdravlja PRO-REPRO, od 2003. do 2006.g. sudjeluje u provođenju programa „Edukacija vršnjaka u prevenciji  HIV/AIDS-a za adolescente“ Centra za reproduktivno zdravlje“  Klinike za dječje bolesti Zagreb, te programa „Edukacija vršnjaka o HIV/AIDS-a za mlade“ Udruge za promicanje  edukaciju i  zaštitu spolnog i reproduktivnog  zdravlja PRO-REPRO (Zajednički program MEMOAIDS-II), koji se provodio u okviru projekta „Unapređenje borbe protiv HIV/AIDS-a u Hrvatskoj“ Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi  RH iz donacijskih sredstava Globalnog fonda za borbu protiv HIV/AIDS-a,tuberkuloze i malarije. Od 2017.g. sudjeluje u projektu Grada Zagreba i Klinike za dječje bolesti Zagreb ”Baš me to zanima”, edukacija djevojčica šestih razreda Grada Zagreba o reproduktivnom zdravlju i njezi kože.

DR BULIĆ

Doc.dr.sc. Suzana Ožanić Bulić, dr.med. Rođena sam u Zagrebu 1971. godine. Diplomirala sam na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1996. godine. U listopadu 2001.g. sam započela  specijalizaciju iz dermatovenerologije u Klinici za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu, a specijalistički ispit sam položila 2006.godine. Od tada sam radila kao specijalista dermatovenerolog i voditelji Odjela za dječju dermatologiju u KBC Sestre milosrdnice, do prelaska u Kliniku za dječje bolesti Zagreb u ožujku 2018.g. Dugi niz godina se bavim dječjom dermatologijom. Završila sam na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stručne poslijediplomske studije iz Kliničke farmakologije i Dermatovenerologije, te znanstveni poslijediplomski studij iz Biomedicine i zdravstva. Doktorirala sam na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011.godine. Od kolovoza 2003.g. do lipnja 2004.g. bila sam na usavršavanju u Great Ormond Street Hospital for Children, St. Thomas' Hospital i The Royal London Hospital NHS Trust u Londonu, pod mentorstvom dr David Athertona, dr David Paigea i dr Jemima Mellerio. Od svibnja 2014. godine do siječnja 2015.g. radila sam u Cambridge University Hospital NHS Trust u Cambridgeu, Velika Britanija, na mjestu specijalista dermatologa, a od siječnja 2015 do danas sam njihov konzultant. Članica sam Hrvatskog dermatovenerološkog društa HLZ-a, British Association of Dermatologists i British Society for Paediatric Dermatology. Autorica sam i koautorica više članaka koji su objavljeni u indeksiranim časopisima. Bavim se trčanjem i tenisom, a 2017.g. sam istrčala i svoj prvi polumaraton. Udana sam majka dvoje djece.

DR Daria

Doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinički nutricionist završila je Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, smjer biokemijsko inženjerstvo. Akademski stupanj doktora znanosti stekla je u prosincu 2005. na području Biotehničkih znanosti, znanstvena grana Nutricionizam. U naslovno zvanje docentice izabrana je u srpnju 2012. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. 

Direktorica je tvrtke Vitaminoteka d.o.o., Zagreb, za konzalting u nutricionizmu i ujedno je zaposlena kao nutricionistkinja na KBC-u Zagreb na Odjelu za kliničku prehranu. Glavna je urednica internet portala Vitamini.hr. Predaje na Medicinskom i Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i Zdravstvenim studijima u Rijeci. Autorica je knjiga „Hrana pod povećalom“ i „Priče o hrani – od mesa do moussea“. Autorica je i koautorica više publiciranih znanstvenih radova i poglavlja u knjigama, udžbenicima i priručnicima. Sudjelovala je u organizaciji niza stručnih i znanstvenih kongresa, konferencija, radionica i tečajeva. Koordinatorica je i voditeljica nekoliko javnozdravstvenih projekata usmjerenih na edukaciju o pravilnoj prehrani. Sudjelovala je kao stručna suradnica na 4 znanstveno-istraživačka projekta u zemlji i inozemstvu. Stručno se doškolovala u Brazilu, Italiji, Nizozemskoj i Švicarskoj. Predsjednica je Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara, Hrvatskog instituta za nutricionizam, dopredsjednica Hrvatskog društva za kliničku prehranu Hrvatskog liječničkog zbora i članica vijeća Europskog društva za kliničku prehranu (European Society of Parenteral and Enteral Nutrition - ESPEN). 

U provedbi škole atopije na Klinici za dermatovenerologiju KB Sestre Milosrdnice sudjeluje redovito od 2015. godine.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci