Usmjerenost na...

Pazite na ruke i usne: područja visokog rizika!

Img_Pazite na ruke i usne: područja visokog rizika!

Fizički poslovi, kućanski poslovi, štetno djelovanje iz okoline... koža na rukama i usnama svakodnevno je pod napadom. Kad prirodno tanka i ranjiva epiderma postane nadražena i osjetljiva, može još jače reagirati na ponovno izlaganje vanjskim štetnim djelovanjima ili tvarima koje nadražuju. Da biste joj omogućili bolju zaštitu, koža mora obnoviti svoj zaštitni sloj pomoću proizvoda CICAPLAST, stručne linije proizvoda za obnavljanje epiderme.

Simptomi

Oslabljena koža: opasnost od kroničnog dermatitisa i teške upale

Koža na rukama i usnama neprestano je izložena vanjskom štetnom djelovanju i nije u mogućnosti svako izdržati. Njezine prirodne zaštite ili nema ili je nepotpuna. Koža na rukama ima nekoliko lojnih žlijezda i vrlo slab hidrolipidni sloj. Usne, koje su djelomično sluzave, nemaju ni rožnati sloj ili žlijezde znojnice, ni hidrolipidni sloj i nemaju koristi od svih mehanizama prirodne zaštite koje imaju drugi dijelovi kože. Zbog toga brže slabe.

Kad je koža na rukama i usnama stalno pod naporom, izložena štetnom djelovanju i zbog toga slabi, mogu nastati ozbiljne posljedice. Na rukama može nastati dermatitis ili ekcem. Kod usni, fisure mogu postati kronične, a kao posljedica alergija mogu nastati angularni stomatitis ili heilitis.

U brojkama

v_picto-chiffre

40 %* svih profesionalnih bolesti jesu profesionalne dermatoze. Ove bolesti mogu spriječiti djelatnike u daljnjem radu. Kod najtežih slučajeva, koža reagira tako da je potrebna hospitalizacija ili subjekt može ostati bez posla.

*Podaci iz Francuske 1998.

Rješenje tvrtke La Roche-Posay

Stručnost CICAPLAST tima na usluzi rukama i usnama

Pokretanjem CICAPLAST linije 2005. godine započelo je novo doba za liječenje oštećene kože. Prvi put tvrtka La Roche-Posay obuhvatila je cjelokupno obnavljanje epiderme za trenutne i dugotrajne rezultate. Danas ruke i usne mogu imati korist od mogućnosti zacjeljivanja koju nude proizvodi CICAPLAST.

CICAPLAST Hands umiruje, štiti i obnavlja zaštitni sloj kože na preopterećenim rukama koje su oštetila štetna djelovanja kod kuće i na poslu.

Glicerin, u dozi od 30 %, pomaže stvoriti nevidljivi zaštitni sloj protiv štetnog djelovanja. Igra važnu ulogu kod obnavljanja kože*.
Djelotvornosti: Sat vremena nakon nanošenja sloj u obliku nevidljive i neprimjetne rukavice i dalje štiti epidermu od vanjskoga štetnog djelovanja.

* Fluhr i ostali, British Journal of Dermatology 2008. 159, str. 23-34.

Niacinamid, u dozi od 4 %, pomaže ubrzati obnavljanje zaštitnog sloja kože.
Djelotvornosti: Upala je brzo ublažena, a prirodan zaštitni sloj kože je dugoročno obnovljen.

CICAPLAST Lips  ublažava, štiti i pomaže obnoviti epidermu usni te ispucana, nadražena i oštećena područja na koži.

  Shea maslac, u dozi od 10 %, koži pruža masne kiseline slične onima koje se nalaze u njoj. Važan je za hidrataciju, obnavljanje i omekšavanje suhe kože.

  Djelotvornosti: Pruža dugotrajnu zaštitu u obliku lipidnog sloja za dubinsko obnavljanje usni.

  Pantenol, u dozi od 5 %, ima neosporan ublažavajući učinak. U kombinaciji s MP-lipidima, aktivnim sastojcima za hidrataciju, pridonosi dugotrajnom obnavljanju zaštitnog sloja kože i poboljšava hidrataciju. Koži je vraćena njezina sposobnost zaštite.

  Djelotvornosti: Dubinski hidratizirane, usnice ponovno postaju elastične i prirodno meke. Usne imaju manje pukotina i manje pucaju.

  Zaključak

  Za ruke koje su oštećene štetnim djelovanjem kod kuće ili na poslu, proizvod CICAPLAST Hands djeluje poput nevidljive dugotrajne rukavice koja štiti kožu od nadraživanja i pomaže obnoviti njezin zaštitni sloj.

  Za usnice koje su oslabljene zbog vremenskih uvjeta ili tretmana protiv akni, proizvod CICAPLAST Lips zaštitni je balzam koji djeluje poput drugoga zaštitnog sloja kože.

  U brojkama

  v_picto-chiffre

  78 % radnika* tvrdi da se proizvod CICAPLAST Hands upija dovoljno brzo da mogu nastaviti raditi odmah nakon nanošenja.
  88 % ispitanika** tvrdi da proizvod CICAPLAST Lips ostavlja zaštitni sloj na usnama, istovremeno ih čineći mekima i dajući osjećaj ugode.

  * Prema samoprocjeni 53 ispitanika, četiri tjedna uporabe
  **Prema samoprocjeni 32 ispitanika koji primaju terapiju izotretinoinom, tijekom četiri tjedna.


  Primjena

  Praktične teksture, oblikovane za usne i ruke, potiču optimalnu iskoristivost

  Nanosite kremu CICAPLAST Hands nekoliko puta dnevno prije nego li počnete osjećati zatezanje ili peckanje na koži. Ravnomjerno nanesite proizvod po cijeloj koži, uključujući i područje između prstiju.   Koso rezani vrh proizvoda CICAPLAST Lips savršeno je prilagođen obliku vaših usana za vrlo precizno nanošenje. Zahvaljujući iznimno brzom upijanju i dugotrajnom djelovanju, proizvod CICAPLAST Hands savršen je za dnevno nanošenje i za fizičke poslove. Proizvod CICAPLAST Lips višenamjenski je proizvod koji se može primjenjivati ne samo na usne nego i na konture usta, filtrum i nosnice. Prikladan je za odrasle i djecu.

  LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

  Ostali članci

  La Roche-Posay preporučuje

  Pogledajte sve proizvode