#SaveYourSkin

Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Isprobajte, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu

La Roche-Posay u središtu
prevencije karcinoma kože

Prioritet La Roche-Posaya je prevencija karcinoma kože. Kao povlašteni partner dermatologa diljem svijeta u boljem smo položaju no ikad da pomognemo u promicanju rane dijagnostike.

La Roche-Posay intenzivira svoje napore u borbi protiv karcinoma kože.

Kao ključni akter u prevenciji karcinoma kože, Laboratoriji La Roche-Posay organiziraju dane prevencije aktivno djelujući u suradnji s dermatološkim tvrtkama. La Roche-Posay je s Euromelanoma grupom pomogao u organizaciji besplatnih dana pregledavanja u Europi tijekom više od 10 dana to je bila prilika za edukaciju sudionika o opasnostima karcinoma kože i njegovom sprečavanju. Dermatolozi su dobrovoljno pregledavali madeže, podizali svijest sudionika o opasnostima pretjeranog izlaganja UVA i UVB zrakama i objašnjavali dobre navike koje će ih zaštititi na suncu. A kako bi se educiralo što više ljudi, ove se akcije odigravaju i u ljekarnama. Sveukupno 30 zemalja je uključeno u promoviranje važnosti prevencije u borbi protiv karcinoma kože u njihovoj regiji. Za svakodnevnu podršku La Roche-Posay je razvio myskincheck.org, edukativne stranice prilagođene korisniku gdje on može učiti o karcinomu kože, procijeniti svoju razinu rizika i pratiti svoje madeže, kao i one u članova svoje obitelji.

Potpora dermatolozima diljem svijeta

La Roche-Posay dermatolozima nudi podršku putem pristupa pomagalima za povećanje ekspertize zdravstvenih stručnjaka u praćenju kožnih lezija. Na laboratorij dermatolozima nudi programe treninga o dermoskopiji u suradnji s Međunarodnim dermoskopskim društvom. Za to bolje širenje podataka moguće je pristupiti ilustriranim i komentiranim online treninzima i tečajevima na "UV-Damage.org", stranicama koje je osmislio La Roche-Posay posvećen zdravstvenim stručnjacima.

Anthelios: zaštita kao prevencija

Izlaganje suncu i UV zrakama može utjecati na pretvaranje madeža u kancerozne lezije: 50-70% karcinoma kože zapravo je povezano s pretjeranim izlaganjem suncu i UVB i UVA zrakama[1].

Za zaštitu od sunca potrebno je usvojiti nekoliko dobrih navika: izbjegavajte izlaganje suncu između i 12 i 16 h, redovito nanosite zaštitnu kremu visokog faktora i na plaži nosite sunčane naočale, šeširić i majicu.

Kako bi ponudio vrlo visoku zaštitu od UVA i UVB zraka, La Roche-Posay je  formulirao  Anthelios liniju  visokotolerantnih zaštitnih sredstava koja nude osjećaj ugode i zaštitu i najosjetljivijim tipovima kože. Anthelios je prvi u fotozaštiti i ima neusporedivu kliničku dokumentaciju s pojedinostima 21 studije od kojih je 19 provedeno in vivo na bolestima uzrokovanima izlaganjem suncu. Anthelios preporučuje 25.000 dermatologa diljem svijeta.

A za Vašu djecu?

Pošto se 80% oštećenja kože uzrokovanih suncem javlja prije 18. godine, La Roche-Posay je razvio Anthelios Dermo-Pediatrics, proizvod posebno namijenjen zaštiti djece.

1 Liga protiv raka, 22.05.2014.

  • Facebook