Za bolji život osjetljive kože


Radionice korektivnog make-upa: posebno vrijeme za razmjenu iskustava kako bi se sudionicama vratio entuzijazam.


Zbog svoje vidljivosti problemi na koži mogu ponekad narušiti sliku koju imamo o sebi u privatnom i u profesionalnom životu. Za poboljšanje svakodnevnog života pacijenata s očitim stanjima kože Termalni dermatološki centar La Roche-Posay je razvio radionicu korektivnog make-upa usko surađujući s dermatolozima, kozmetičarima-terapuetima i Dermatološkim laboratorijem La Roche-Posay. Ova je inicijativa nadahnula brojne bolnice diljem svijeta da i same organiziraju radionice korektivnog make-upa.

Pomiriti se sa svojim izgledom

Prva radionica korektivnog make-upa održana je 1994. godine u mjestu La Roche-Posay u vodećem europskom dermatološkom centru* u termalnom okruženju. Ovaj projekt potpada pod globalni terapeutski pristup i omogućuje pacijentima da prihvate sami sebe i da se bolje hvataju u koštac sa svojim problemima kože.


Ove su radionice besplatne za sve posjetitelje termi i primarno su namijenjene ljudima sa širokim spektrom vrlo vidljivih nepravilnosti. Kozmetičari-terapeuti uče ih tehnikama nanošenja, pomažu pri odabiru nijanse koja odgovara njihovoj koži i razgovaraju s njima kako bi se bolje osjećali. Dermatološki laboratorij  La Roche-Posay podupire ovu inicijativu na dva načina: visokotolerantnim make-up linijama (oči, usne, nokti i puderi) čiji su proizvodi (uz to što su primjereni za osjetljivu kožu) bogati pigmentima i lako se nanose  (jednostavnije je prekriti nepravilnosti), kao i  financijskom potporom u otvaranju novih radionica diljem svijeta.

Vraćanje samopouzdanja kroz stručno vodstvo


Crvenilo, tragovi od akni, posljedice opeklina, nuspojave tretmana karcinoma, vitiligo, lentigo itd.

Često je teško zamisliti u kojoj mjeri očita stanja kože, koliko god ozbiljna bila, mogu dubinski poremetiti odnose s drugima. Ožiljci nisu samo fizički, već i psihološki.


Iz tog razloga radionice korektivnog make-upa koje održavaju vizažisti s iskustvom u psihologiji nastoje tretirati osobu u cjelini i s estetskog i sa psihološkog stajališta. Učenje tehnika korektivnog make-upa za prikrivanje nepravilnosti je prvi korak. Potom se ide korak dalje, prihvaćanje slike o samoj sebi i vraćanje  ženstvenosti. Ove su radionice mjesto za slušanje, razmjenu iskustava i učenje te tako pomažu pacijentima da se osjećaju bolje, obnove društvene veze i vrate životni entuzijazam.

Ovaj osnovni postupak može u nekim slučajevima biti dopunjen individualnom ili obiteljskom terapijom kliničkog psihologa.

Do danas je osnovano 90 radionica diljem svijeta.


Neke od najvećih bolnica i klinika otvaraju radionice korektivnog make-upa temeljene na modelu one u La Roche-Posay termalnom centru.

*Izvor: Nacionalno vijeće termalnih ustanova - Francuska